Uprava "Onogošta" još ne daje novac akcionarima

Bivši stečajni upravnik pripremio i spiskove za podjelu 4,8 miliona eura akcionarima , ali novi drugačije tumači zakon
8 komentar(a)
hotel Onogošt, Foto: Ivan Petrušić
hotel Onogošt, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 10.03.2015. 17:44h

Nema podjele novcaod prodaje hotela Teuta akcionarima HTP Onogošta, dok se ne rasproda preostala imovina, saopšteno je juče “Vijestima” iz stečajne uprave hotelskog preduzeća.

Oko 1.800 akcionara kompanije je iznenađeno ovim stavom, jer se od Nove godine nadaju isplati ukupno 4,8 miliona eura.

Novi stečajni upravnik Ranko Radinović kazao je “Vijestima” da mu je sad prioritet u radu priprema odluke u vezi oglašavanja prodaje jedine preostale imovine hotela Onogošt u Nikšiću.

Raspodjela novca od Teute najavljena je malim akcionarima početkom godine.

Na pitanje “Vijesti” šta će se desiti ukoliko ne bude kupaca za preostali nikšićki hotel, Radinović je odgovorio da će se ponovo pristupiti novoj prodaji tog objekta.

Na računu HTP Onogošta u stečaju u Hipotekarnoj banci sada ima oko šest miliona eura. Preostale obaveze prema dostupnim podacima iznose oko 1,2 miliona eura, od čega milion treba vratiti državi za pozajmicu. Imajući u vidi iznos prihodovanog novca akcionari su odavno očekivali da će biti izmireni preostali dugovi, a potom i podijeljen njima preostali novac.

Bivši stečajni upravnik Dragan Smolović je prije nešto više od mjesec prikupljao podatke o tačnom broju i podacima za oko 1.800 akcionara iz Centralne depozitarne agencije (CDA).

On je bio i pripremio predlog odluke uoči predstojeće isplate, ali na nju nije dao saglasnost stečajni sudija Blažo Jovanić. Nakon nesuglasica sa sudijom upravnik Smolović je podnio ostavku.

Sa promjenom upravnika, stečajna uprava HTP Onogošt promijenila je i plan i odustala od najavljene raspodjele novca od prodaje hotela Teuta akcionarima .

Bonus video: