Uprava za imovinu ponudila 3,29 miliona eura za dio zemljišta “Radoja Dakića”

Predstavnik radnika Milan Vukčević kazao je da nije zadovoljan ponuđenom cijenom, koja je znatno ispod tržišne u tom dijelu grada, da je način prodaje i podjele novca diskriminatorski, jer su izjednačeni radnici i pravna lica
59 pregleda 0 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Savo Prelević
Milan Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.06.2018. 15:04h

Vladina Uprava za imovinu ponudila je 3,29 miliona eura za 40 hiljada kvadrata zemljišta “Radoja Dakića” u stečaju, a stečajna uprava o prihvatanju te ponude treba da odluči u roku od sedam dana.

Prema urbanističkim planovima na ovim lokacijama predviđena je gradnja objekata za zdravstvo, kulturu, prosvjetu i socijalnu zaštitu. To je bila i jedina pristigla ponuda na oglas stečajne uprava na kojem je nuđena ukupna imovina za ukupno 60 miliona eura. Uprava je bila jedini ponuđač, sa ponuđenom minimalnom cijenom od 83 eura. Istim oglasom za parcele na kojima je predviđena stambena gradnja, početna cijena je oko 370 eura po kvadratu.

Predstavnik radnika Milan Vukčević kazao je da nije zadovoljan ponuđenom cijenom, koja je znatno ispod tržišne u tom dijelu grada, da je način prodaje i podjele novca diskriminatorski, jer su izjednačeni radnici i pravna lica.

On je naveo da je prodaja sprovedena po dijelu zakona o stačaju koji se nalazi na ocjeni zakonitosti i ustavnosti kod Ustavnog suda.

Podgorički Osnovni sud je ranije dakićevcima dodijelio dio imovine kako bi prodajom naplatili svoja potraživanja koja sa kamatama iznose 50 miliona eura, ali prodaja godinama nije sprovedena.

Privredni sud nakon stečaja ne priznaje te odluke i zemljište je vraćeno stačajnoj upravi. U oba slučaja odluke je donosio isti sudija Blažo Jovanić.

Dakićevci se nalaze u prvom isplatnom redu, ali sada mogu da dobiju najviše 24 prosječne neto zarade od 509 eura, a njima se duguje 77 zarada. Preostala potraživanja nalaze se u trećem isplatnom redu.

Bonus video: