URA: Plantažama će najbolji odgovor dati Tužilaštvo

URA podsjeća da su Plantaže, u posljednje dvije godine, izgubile gotovo svaki započeti spor sa radnicima
77 pregleda 0 komentar(a)
Plantaže, Foto: Luka Zeković
Plantaže, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.07.2017. 13:56h

Iako reakcija rukovodstva Plantaža, na podnešenu krivičnu prijavu zbog izrade lažnog bilansa, odiše velikom nervozom i izraženom nesigurnošću, sa zadovoljstvom čitav slučaj prepuštamo nadležnim institucijama, čiji odgovor će biti jasniji od svake dalje javne polemike, istakli su u Građanskom pokretu URA.

URA podsjeća da su Plantaže, u posljednje dvije godine, izgubile gotovo svaki započeti spor sa radnicima „šta govori o njihovoj stručnoj reputaciji i katastrofalnom upravljanju, ali i o vjerodostojnosti njihovih uvjerenja o uspješnom vođenju kompanije“.

„Naša posljednja krivična prijava se bazira isključivo na javnom dokumentu - Revizorskom izvještaju Plantaža za 2016. godinu, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze. Što se tiče ispraznih najava da će Plantaže podnijeti krivičnu prijavu protiv pokreta URA, stojimo na raspolaganju nadležnim institucijama, znajući da ne postoji nijedan mogući valjani argument koji bi istu potkrijepio“, ukazali su u pokretu URA.

Oni zaključuju da je cilj pokreta URA da „spriječi brojne zloupotrebe državnih resursa, kao i da svim raspoloživim pravnim sredstvima zaštiti državnu kompaniju Plantaže od daljeg propadanja“.

Kako su podsjetili, rukovodstvo Plantaža, pored izvršne direktorice Verice Maraš, godinama su činili suvlasnik UDG-a Veselin Vukotić, direktorica Zavoda za zapošljavanje Vukica Jelić, nekadašnji predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture i visoki funkcioner DPS-a Zarija Franović, kao i mnogi drugi visoki partijski funkcioneri.

Bonus video: