URA: Samo ekonomski magovi iz Vlade prodaju svoju kuću da bi pili šampanjac - Vijesti.me
"UBRZAVANJE PUTA U EKONOMSKU PROPAST"

URA: Samo ekonomski magovi iz Vlade prodaju svoju kuću da bi pili šampanjac

U tom pokretu ističu da je ključni problem Aerodroma bio u tome što je “takav vrijedan resurs, predat na upravljanje parazitskom menadžmentu iz SD-a, koji su nemilice zapošljavali svoje partijske kadrove bez obzira na realne potrebe poslovanja”

Aerodrom Tivat: Ilustracija
Aerodrom Tivat: Ilustracija

Davanje Aerodroma u koncesiju je katastrofalan, neodgovoran i sebičan potez Vlade, koja time želi da pokrije budžetske rupe koje je stvorila svojom neodgovornom ekonomskom politikom i sebi “kupi” dodatnih nekoliko godina nesmetanog rasipništva, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

"Jer ko bi normalan i odgovoran bio spreman da proda sopstvenu kuću, da bi mogao da se baškari po skupim restoranima i pije šampanjce koje ne može priuštiti, sem ekonomskih magova iz Vlade, koji su sebe toliko finansijski obezbijedili, stanovima, satovima, automobilima i oročenim milionima, pa znaju da neće dijeliti sudbinu svih građana kada dođe do neizbježnog sloma javnih finansija".

Iz URE poručuju da ovakvo postupanje Vlade ubrzava put u ekonomsku propast Crne Gore, a da će sve tadašnje nevolje građana “sadašnji predstavnici Vlade posmatrati sa dalekih i egzotičnih ostrva”.

“Ukoliko im dozvolimo takvo ponašanje, ukoliko budemo ćutali i prihvatali sva nepočinstva vlasti i njenih predstavnika, zar iko misli da će Milo Đukanović, Duško Marković i ostali članovi Vlade, ostati u Crnoj Gori i dijeliti sudbinu građana i sve posljedice koje njihova politika stvara? Neće, kao što već i danas ne koriste usluge posrnulog zdravstvenog sistema koji su uništili, već sebi plaćaju najbolje klinike širom svijeta, o kojima većina građana može samo da sanja. To moramo shvatiti, prije nego li dozvolimo da bilo koji NAŠ resurs bude rasprodat u bescijenje, da bi šačici predstavnika vlasti bilo lagodnije i bolje”, ukazali su u pokretu URA.

URA ističe da nema nikakvih valjanih razloga da država da Aerodrome na upravljanje koncesionarima, jer bi modernizacija i proširivanje kapaciteta zračnih luka u Crnoj Gori mogla da se izvede pomoću kredita koje bi Aerodromi mogli da servisiraju.

U tom pokretu ističu da je ključni problem Aerodroma bio u tome što je “takav vrijedan resurs, predat na upravljanje parazitskom menadžmentu iz SD-a, koji su nemilice zapošljavali svoje partijske kadrove bez obzira na realne potrebe poslovanja”.

“Umjesto odgovornog odnosa, zapošljavanja profesionalnog menadžmenta i strategijska ulaganja u razvoj Aerodroma, trebalo je iste dati Socijaldemokratama i DPS-u, ne bi li decenijama uhlebljivali svoje partijske kadrove. Umjesto da imamo razvijene Aerodrome, koji ostvaruju daleko veće profite, imamo zarobljeno preduzeće opterećeno partijskim vojnicima, koje se bori za normalno funkcionisanje. Potrebno je srediti Aerodrome i radikalno promijeniti način rada u njima, a ne prodati ih nekome ko će to isto uraditi – samo za svoj džep”, ukazali su u pokretu URA.

URA je još jednom pozvala Vladu da “odustane od namjere da “porodično srebro prodaje za kockarske dugove”, već da se u Aerodromima uspostavi profesionalni, a ne partijski menadžment, koji bi sproveo modernizaciju i širenje kapaciteta, čime bi i bila uvećana i profitabilnost Aerodroma Crne Gore”.


Vidi sve komentare