Urgencija Katniću zbog Rudnika uglja

Privredni sud, a potom i ostali viši sudovi, odbili su Miličkovićev tužbeni zahtjev da se poništi sporna odluka Skupštine EPCG o preuzimanju Rudnika
1464 pregleda 0 komentar(a)
Površinski kop Potrlica Rudnika uglja (ilustracija), Foto: Goran Malidžan
Površinski kop Potrlica Rudnika uglja (ilustracija), Foto: Goran Malidžan

Manjinski akcionar Elektroprivrede (EPCG) Vasilije Miličković podnio je urgenciju glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, nakon krivične prijave podnijete tačno prije godinu protiv premijera Duška Markovića, ministarke ekonomije Dragice Sekulić, članova Odbora direktora EPCG i NN lica zbog posla u vezi sa Rudnikom uglja.

Krivičnom prijavom Miličković ih optužuje da su “izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u pokušaju”. EPCG je preuzela Rudnik uglja Pljevlja. Ta transakcija je okončana ljeta 2018. godine za oko 33 miliona eura. Najviše novca od prodaje akcija Rudnika dobio je A2A - oko 12,8 miliona, država 10 miliona i brat crnogorskog predsjednika Aco Đukanović oko 3,4 miliona eura.

“Gospodine specijalni tužioče Katniću, ova deseta urgencija je i jubilarna i služi da vam pomognem ako ste je kojim slučajem zagubili da je pronađete u vašoj trećoj fioci radnoga stola lijevo. Inače, sa ovim sam upoznao sve državne institucije sudske i tužilačke organe međunarodne, kao i kancelariju EU g. Aiva Orava, VDT-a Ivicu Stankovića sa kojim Vi zajedno stojite u prvoj liniji fronta odbrane organizovane pljačke vrhuške DPS-a na vlasti”, navodi Miličković u urgenciji.

Privredni sud, a potom i ostali viši sudovi, odbili su Miličkovićev tužbeni zahtjev da se poništi sporna odluka Skupštine EPCG o preuzimanju Rudnika.

Bonus video: