Uskoro Statisov grad u Miločerskom parku

Na mjestu starog hotela Kraljičina plaža predviđen je novi, na četiri puta većoj površini od postojećeg, sa oko 22.000 kvadrata bruto izgrađene površine
133 pregleda 17 komentar(a)
Kraljičina plaža, hotel, Foto: Vuk Lajović
Kraljičina plaža, hotel, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.01.2017. 19:58h

Gradnja novog hotela Kraljičina plaža i apartmana za prodaju u srcu Miločerskog parka mogla bi uskoro da počne, nakon što je Hotelsko turističko preduzeće Miločer predalo Ministarstvu održivog razvoja zahtjev za dobijanje građevinske dozvole.

Pozivajući se na ugovor i aneks ugovora o dugogodišnjem izdavanju u zakup staroga hotela i zemljišta kompaniji Adriatic properties grčkog biznismena Petrosa Statisa, državni HTP Miločer, kao vlasnik zemljišta zatražilo je izdavanje građevinske dozvole. Adriatic properties je još u novembru prošle godine započeo ispitivanje terena za gradnju novog hotela i apartmana na parceli u srcu Pržna.

Na mjestu starog hotela Kraljičina plaža predviđen je novi, na četiri puta većoj površini od postojećeg, sa oko 22.000 kvadrata bruto izgrađene površine. Uz novi hotel sa osam spratova predviđen je apartmanski kompleks sa 66 luksuznih stanova namijenjenih bogatoj klijenteli.

Takođe, investitoru, se omogućava rekonstrukcija i dogradnja pet starih vila u Miločerskom parku, čija će kvadratura biti utrostručena .

Adriatic properties je dugoročni zakupac grad hotela Sveti Stefan i vile Miločer kao i hotela Kraljičina plaža prema ugovorima o zakupu iz 2007. sa Budvanskom rivijerom i HTP Miločer. Skupština Crne Gore je prošle godine aminovala aneks ugovora po kome je produžen zakup Svetog Stefana i vile Miločer sa 30 na 42 godine, dok je zakup Kraljičine plaže produžen sa 30 na 42 godine, a zemljište gdje će se graditi apartamani na 90 godina.

U međuvremenu Statis je preko svoje firme Monte rock kupio hotel i kazino Maestral, čime je u njegovo vlasništvo prešao najatraktvniji dio crnogorske obale sa najelitnijim hotelima.

Novi hotel i stanovi za tražište gradiće se po zamisli arhitektonskog biroa iz Atine, čiji je rad na konkursu Ministarstvo održivog razvoja iako drugorangirani proglašen najprihvatljivijim.

Za kompletno ovo područje, gdje se priprema izvođenja radova, ne postji detaljani planski dokument koji bi mogao da posluži da se investitoru izda građevinska dozvola. Prostor je trebalo urbanistički da pokrije DUP Čedi - Kraljičina plaža, koji još nije usvojen.

Ulažu 100 miliona u hotel i apartmane za prodaju

Adriatic properties, kako je još proljetos saopšteno iz ove kompnije, će u naredne tri godine uložiti više od 100 miliona eura u izgradnju novog hotelskog kompleksa na Kraljičinoj plaži i ostalih propratnih sadržaja.

Umjesto starog, izgradiće novi hotel Kraljičina plaža sa pet zvjezdica, koji će imati 60 hotelskih soba i 66 apartmana, unutrašnje i bazene na terasama, spa, biblioteku, teretanu i bistro kafe, dok će u okviru druge faze projekta sagraditi konferencijski i šoping centar, unutrašnji parking, helidrom, dva teniska terena i plažni bar. Novi hotel funkcionisaće po kondo principu, što znači da će 66 apartmana biti u privatnom vlasništvu, a vlasnici će ih izdavati hotelu. Luksuzne stanove moći će da ponudi na tržište, od čega će moći da inkasira više od 50 milion eura.

Bonus video: