Usvojen budžet Opštine Kotor za 2019. godinu

Budžet kotorske opštine je planiran na iznos od preko 20.680.000 eura
1443 pregleda 5 komentar(a)
Sa sjednice SO Kotor, Foto: Radio Kotor
Sa sjednice SO Kotor, Foto: Radio Kotor

Budžet Opštine Kotor za 2019. godinu, planiran na iznos od 20.681.600 eura usvojen je danas u skupštinskoj sali Palate Bizanti, piše Radio Kotor.

Dokument je, kako prenosi taj lokalni medij, usvojen jednoglasno od strane odbornika DPS-a, SD-a, Liberalne partije, Hrvatske građanske inicijative i odbornice Brune Lončarević.

Predlog je usvojen uz zaključak Odbora za finansije, privredu i razvoj kojim se Sekretarijat za lokalne prihode, budžet i finansije i Direkcije za uređenje izgradnju Kotora obavezuju da do 1. septembra ove godine dostave Skupštini Opštine Kotor Izvještaj o realizaciji prihoda i rashoda Opštine Kotor za period 1. januar – 31. avgust.

Na ovaj način će se, kako je objašnjeno, na osnovu realizovanih parametara utvrditi potrebe uravnoteženja budžeta, na način i po postupku propisanom za donošenje Budžeta, shodno članu 8 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti.

"Upravo kratak rok, od trenutka od kada sam izabran za predsjednika opštine Kotor, dao mi je mogućnost da zajedno sa saradnicima koji rade u Sekretarijatu za finansije i privredu probamo da nađemo finansijski okvir kako bi mogli uopšte normalno da funkcionišemo", kazao je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

On je kazao da usljed neusvajanja budžeta nisu mogle biti donijete izuzetno značajne odluke koje bi, navodi, omogućile da se izvorni prihodi Opštine Kotor ostvaraju na način kako je to planirano budžetom za 2019. godinu, prenosi Radio Kotor.

Bonus video: