Uzimaju kredit pa novac daju Vaterpolo klubu "Primorac"

951 pregleda 1 komentar(a)
Profit otišao na stare dugove: Hotel Centar Igalo, Foto: Slavica Kosić
Profit otišao na stare dugove: Hotel Centar Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.12.2018. 21:06h

Skupština akcionara hotela Centra za odmor, rekreaciju i liječenje iz Igala izabrala je članove Odbora direktora i usvojila izvještaje o prošlogodišnjem poslovanju, a voljom većinskog vlasnika HG “Primorje” iz Tivta prošlogodišnja dobit od oko 484.000 eura usmjerena je na pokrivanje gubitaka iz ranijih godina.

Nezadovoljni manjinski akcionari, koji posjeduju nešto više od 12 odsto akcija, koje većinom predvodi Vesna Milošević, negoduju što se firma zadužuje bez opravdanja i odluka Skupštine akcionara, što su prepravljani zapisnici sa ranijih sjednica u kojima nema njihovih izjava i predloga i što je skupštinom predsjedavao predstavnik HG Primorje Božidar Draganić, a ne izvršna direktorka preduzeća Suzana Petrović.

Većinski vlasnik Centra i HG Primorja je biznismen Denis Mandić.

“Draganić nam je saopštio da ne poznajemo Zakon, ali nam nije htio dati na uvid punomoćje da vidimo ko ga je ovlastio da predsjedava. Firmu su krajem prošle godine zadužili skoro 2,5 miliona eura i stavili hipoteku, a nemaju opravdanje za takav svoj gest“, istakla je Milošević.

Predstavnica manjinskih akcionara otvoreno negoduje što se njihova kompanija “zadužuje u bankama, kako bi otkupili sopstvene akcije u Autoremontu iz Kotora, ali i zbog toga što novac, bez kamate, daju Vaterpolu klubu Primorac iz Kotora“. “Koja je svrha uzet kredit sa kamatom, a potom pozajmljivati taj isti novac vaterpolu klubu bez kamate. Ostaje gorak ukus da li ova firma može nastaviti da radi na zdravim osnovama i da li uopšte može vratiti ove kredite“, kazala je Milošević.

Ona je napomenula da predstavlja oko 150 manjinskih akcionara Centra iz Igala.

“Oni su nam falsifikovali prethodni zapisnik, zato smo medijima proslijedili snimke sa ove skupštine akcionara. U prethodnom zapisniku nema nijedna od naših diskusija, već konstatutuju samo što njima odgovara“.

“Vijestima“ je dostavljen snimak kraja skupštine društva u kojem nezadovoljni akcionari otvoreno i veoma žučno kritikuju, a potom i viču na predstavnike menadžmenta kompanije nezadovoljni odgovorom na pitanje kako će Centar iz Igala isplatiti oko 700.000 eura nesaglasnim akcionarima, nakon gubitka sudskog spora, ali i drugih pitanja.

Bonus video: