Uzmite besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Facebooka na svjetskoj berzi

Iskoristite povoljan trenutak na tržištu i uzmite besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Facebook-a na svjetskoj berzi
0 komentar(a)
Mark Zuckerberg, Foto: FXLider
Mark Zuckerberg, Foto: FXLider
Ažurirano: 22.10.2015. 07:13h

Cijena akcija Facebook-a je od početka 2015. godine do sada porasla 18.2% i prema procjenama ekonomista još uvijek ima prostora za rast.

Iskoristite povoljan trenutak na tržištu i uzmite besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Facebook-a na svjetskoj berzi.

Uzmite 50€ za trgovanje ovdje

"Facebook je 12. oktobra objavio da testira nekoliko novih funkcija u oglašavanju koji omogućavaju korisniku da obavi kupovinu direktno putem ove aplikacije. Ovo je još jedan u nizu koraka koji je Facebook preduzeo u takmičenju sa Amazonom koji je najveća kompanija u ovom sektoru. U budućnosti, kompanije će biti u mogućnosti da na svojim Facebook stranicama obavljaju direktnu prodaju proizvoda. Analitičari se pribojavaju da bi uvođenje ovih inovacija moglo da smanji broj mlađih korisnika što bi moglo negativno da se odrazi na cenu akcija’, navode u FXLider-u.

Tri osnovna faktora koja sugerišu da je pred Facebook-om svetla budućnost su:

  • WhatsApp
  • Instagram
  • sve veći prihod od reklama na tržištima zemalja u razvoju

Od aprila do septembra broj aktivnih mjesečnih korisnika WhatsApp-a je porastao za 11% ili 100 miliona. Kada je Facebook kupio WhatsApp u februaru prošle godine, CEO Mark Zuckerberg je istakao visok rast broja korisnika ove aplikacije koji je tada iznosio 450 miliona sa dnevnim rastom od čak milion korisnika. Fantastičan rast koji prema riječima CEO-a Facebook-a niko do tada nije ostvario.

Pored toga, preko ove aplikacije Facebook je uspio da uđe i u Kinu koja je najveće internet tržište na svijetu. Instagram-u i WhatsApp-u je dozovoljen pristup u Kini i pored zabrane Facebook-a. Na poslednjem objavljivanju kvartalnih zarada Zuckerberg je izjavio da će se stvoriti mnogo načina da se unovči WhatsApp onda kada dostigne 1 milijardu aktivnih korisnika. Ranije ove godine CFO David Wehner je najavio da će uskoro biti uvedene nove funkcije kojima će kompanije moći da šalju poruke svojim mušterijama.

"Cijena akcija Facebook-a je pozitivno odreagovala na vijest da je broj aktivnih korisnika ove društvene mreže dostigao nevjerovatnih 900 miliona. Širenje Facebook-a na mobilne telefone se isplatilo investitorima a nedavni skok cijena akcija je samo početak. Danas ova društvena mreža dobija 76% ukupnog prihoda upravo od oglasa na mobilnim telefonima. Prošle godine ovaj udeo je iznosio 62% što pokazuje da Facebook nastavlja da osvaja tržište oglašavanja preko mobilnih telefona", kažu u FXLider-u.

Instagram funkcioniše kao društvena platforma koja omogućava postavljanje fotografija samo putem mobilnog telefona ili tableta. Prema zvaničnim podacima sa njegovog website-a, broj aktivnih mjesečnih korisnika dostigao je 400 miliona.

Uzmite 50 eura za trgovanje cijenom akcija Facebook-a ovdje.

Rast broja aktivnih korisnika i prihoda svakako pozitivno utiče i na cijenu akcija Facebook-a. Prognoze ekonomista govore da prema optimističnom scenariju cijena akcija bi u narednih godinu dana mogla da dostigne 146 dolara. Ipak realističniji scenario sugeriše rast cijene na 111.50 dolara. Trenutna cijena Facebook akcija je oko 93,89 dolara.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi izraženi u tekstu ne odražavaju stavove redakcije "Vijesti".

Bonus video: