VDT-u prijavili više osoba iz barskog katastra

Predstavnik bivših radnika Đona Janković saopštio je “Vijestima” da su VDT-u prijavili Dragana Kovačevića, Saida Bosovića, Željku Sekulić i Radojku Vujović
120 pregleda 2 komentar(a)
tehnopromet_2, Foto: A.BAKOVIĆ
tehnopromet_2, Foto: A.BAKOVIĆ
Ažurirano: 14.11.2015. 20:04h

Predstavnici bivših radnika barskog Tehnoprometa podnijeli su vrhovnom državnom tužiocu krivične prijave protiv više osoba koje su radile u barskom katastru, a koje sumnjiče da su radili u korist i za potrebe bivšeg gradonačelnika Bara Žarka Pavićevića.

Predstavnik bivših radnika Đona Janković saopštio je “Vijestima” da su VDT-u prijavili Dragana Kovačevića, Saida Bosovića, Željku Sekulić i Radojku Vujović.

“Oni su raznim transakcijama pomogli Pavićeviću da dođe do ogromnog bogatstva, a na našu štetu. U katastru su držali duplu dokumentaciju devet godina da bi sakrili transakcije Pavićevića”, tvrdi Janković.

On je dodao da spremaju nove krivične prijave protiv sudija Osnovnog suda u Baru, sudija Privrednog suda, kao i protiv tužioca u Baru i Podgorici.

Privredni sud je nedavno nakon maratonskog spora odbio tužbeni zahtjev bivših radnika Tehnoprometa u likvidaciji iz Bara, koji su tražili da se poništi ugovor o poslovno tehničkoj saradnji iz 2002. po osnovu kojeg je Zavod za izgradnju Bara (ZIB), firma bivšeg gradonačelnika Pavićevića za samo 148,5 hiljada eura uknjižila na ZIB imovinu Tehnoprometa milionske vrijednosti, a potom je rasprodala trećim licima.

Odbijen je tužbeni zahtjev bivših radnika da se ponište kupoprodajni ugovori po osnovu kojih su ostali tuženi u ovom sporu Željko Jovović, Dragiša Dedić, Vukmir Grujić i Zejnel Šabović, kupili nekretnine od ZIB-a.

Bivši radnici su najavili da će se žaliti na to rješenje Apelacionom sudu.

Bonus video: