Vektra Jakić ponovo u pogonu

"Jedna linija je kompletno puštena i angažovano je 35 ljudi. Ako dodamo i 26 koji su nedavno počeli da rade u Vektri Nord to je preko 60 novih radnih mjesta", rekao je ministar Ivanović
1 komentar(a)
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 04.10.2013. 19:29h

U pljevaljskoj kompaniji Vektra Jakić danas je, nakon skoro dvije godine prekida, nastavljena proizvodnja.

Pljevaljsku kompaniju, koja je dio grupacije Vektra Montenegro, posjetio je danas ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović koji je zadovoljan pokretanjem jedne proizvodne linije.

„Jedna linija je kompletno puštena i angažovano je 35 ljudi. Ako dodamo i 26 koji su nedavno počeli da rade u Vektri Nord to je preko 60 novih radnih mjesta", rekao je Ivanović novinarima.

On je najavio da će Ministarstvo učiniti sve da se otvori i druga proizvodna linija i da fabrika radi punim kapacitetom.

Ivanović je kazao da ne želi da ulazi u to ko je kriv i zbog čega fabrika nije radila skoro dvije godine.

"Možda to nije nešto čime treba da se bavi samo Ministarstvo poljoprivrede, ali kada kao ekonomista pogledam koje su posljedice nerada ove fabrike onda ih ima jako mnogo i ne samo u sferi ekonomije, već i u sferi socijale i politike“, naveo je Ivanović.

On je podsjetio da su se u Vektri Nord u Kolašinu nekoliko dana nakon početka proizvodnje pojavili problemi jer su svi pohrlili da naplate svoje dugove.

"Ako neko zna bolji model da naplati dugove od kompanije koja ne radi od onog kad kompanija radi neka predloži. Ja ne znam bolji model. Dug se mora vratiti, ali se to ne može odjednom naročito ako kompanija nije radila dvije godine", poručio je Ivanović odgovarajući na pitanje da li će Vektra Jakić da radi samo dok je on u Pljevljima.

Prema njegovim riječima, može biti nekih tehničkih problema, kao i u svakom poslu, ali očekuje da će se proizvodnja nastaviti i povećati.

Ivanović je obišao i nekoliko poljoprivrednih proizvođača sa kojima je razgovarao o sertifikaciji pljevaljskog sira, korekciji agrobudžeta za narednu godinu, otkupu jagnjadi i mjerama koje Ministarstvo može da preduzme da bi se unaprijedio život ljudi u ruralnim područjima.

Bonus video: