Vektra Nord nije isplatila ni platu od 23 koje duguje

Doprinosi, kako je utvrdila Inspekcija rada prije 15-ak dana, nijesu uplaćivani od jula 2010. godine
140 pregleda 4 komentar(a)
Dragan Brković, Milo Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Dragan Brković, Milo Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.02.2015. 19:52h

Ni nakon kontrole Inspekcije rada u preduzeću Vektra Nord, čiji je vlasnik biznismen blizak premijeru Dragan Brković, stanje u toj drvoprerađivačkoj firmi nije bolje. Proizvodnja, koja je obustavljena od decembra prošle godine, nije nastavljena.

Poslodavac zaposlenima duguje 23 zarade.

Doprinosi, kako je utvrdila Inspekcija rada prije 15-ak dana, nijesu uplaćivani od jula 2010. godine.

“Još ne radimo. U fabrici su samo direktorka Vesna Milošević i jedna čistačica. Građa iz Pljevalja nam ne stiže, tako da nema proizvodnje. Proizveli smo nešto u decembru jer je falilo za isporuku za Tursku. Od tada ništa”, potvrdila je grupa radnika “Vektra Nord”.

Inspekcija je otkrila niz prekršaja iz oblasti radnih odnosa, među kojima plate i doprinose, i tražila da otklone nepravilnosti u roku od 30 dana. Najavljen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

To kolašinsko preduzeće za drvopreradu dio je poljuljane imeperije biznismena Dragana Brkovića, čiji se dugovi procjenjuju na 200 milona eura.

Vektra Nord je osnovana, nakon što je Vektra Montenegro 2007. godine, kupila Impergnaciju u stečaju.

Rasprava u sporu sa CKB-om odgođena za 25. februar

Rasprava u parnici, kojom Dragan Brković pokušava da ospori pred Privrednim sudom 30 miliona eura duga Vektre Montenegro i njenih povezanih firmi OTP faktoringu, odnosno CKB-u, odgođeno je juče za 25. februar.

Brković, koji je sam povjerilac svoje privatne firme u ovom sudskom postupku, osporava potraživanje OTP-a, odnosno, CKB-a, kao drugog povjerioca.

U ovom sporu slijedi vještačenje. Troškove vještačenja će, prema riječima sudije Jelke Drašković-Vojvodić, parnične stranke podijeliti.

Bonus video: