Vektra: Vlada nas je prevarila za Boku

Kompanija Vektra je do sada investirala pet miliona u Hotelsko-turističko preduzeće Boka, a trebalo je 64 miliona eura za trogodišnji period koji je istekao.
76 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Plaža Herceg Novi, Foto: Arhiva Vijesti
Hotel Plaža Herceg Novi, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.02.2011. 21:18h

Umjesto pominjanog raskida ugovora sa kompanijom biznismena Dragana Brkovića, Vlada će potpisati aneks o prolongiranju rokova za realizaciju investicionog programa, nakon što je hipotekom nad imovinom obezbijeđena garancija za ovogodišnja ulaganja.

To je samo jedan od primjera da kupci hotela ne završavaju posao na vrijeme i da umjesto najavljenih ekskluzivnih hotelskih objekata još stoje ruševine ili nezavršene građevine, ali iz Vektre poručuju da je država krivac u njihovom slučaju.

U kompaniji tvrde da su naslijeđeni problemi i imovinski sporovi usporili put do dozvola za gradnju hotela i računaju da će planska dokumentacija za taj posao biti gotova do kraja ove godine.

" Nakon preuzimanja HTP Boka i detaljnim uvidom njenog poslovanja, bilo je jasno da su brojni podaci u takozvanoj “sobi podataka” bili krivotvoreni. Gotovo svi elementi kupoprodajnog ugovora, od strane prodavca Vlade, su prekršeni i naša analiza je pokazala da je HTP Boka morala ići u stečaj, a ne u privatizaciju", izjavio je “Vijestima” predsjednik Odbora direktora Vektra Boke Milić Popović.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: