Vlada da prihvati ugovor za zakup Ulcinjske rivijere

Iz međunarodne hotelske grupe Karisma Hotels ranije su kazali da žele da ulažu u crnogorski turizam ne samo na ulcinjskoj rivijeri, već i na drugim lokacijama na primorju i sjeveru Crne Gore
54 pregleda 0 komentar(a)
Savjet za privatizaciju, Foto: Gov.me
Savjet za privatizaciju, Foto: Gov.me
Ažurirano: 20.09.2017. 14:28h

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte predložio je da Vlada da konzorcijumu Karisma Hotels and Resorts u dugoročni zakup dio Ulcinjske rivijere od 122,214 kvadratnih metara na period od 30 godina.

Minimalna zakupnina za period trajanja zakupa iznosi 450.000 eura godišnje, a investicioni program predviđa u periodu od ove do 2019. godine investicije od 16,24 miliona eura, unapređenje kvaliteta i poslovanja postojećih objekata kompleksa do nivoa četiri međunarodne zvjezdice, kao i izgradnju novih objekata. Taj konzorcijum je jedini dostavio ponudu na međunarodnom tenderu koji je okončan 21. jula ove godine.

"Tako da nakon ispunjenja investicionog programa koji je projektovan na ukupan iznos od 31,84 miliona eura, kompleks bude do 2027. godine kapaciteta minimum 600 soba kategorije četiri međunarodne zvjezdice", navodi se u saopštenju koje je poslato nakon sjednice.

Savjet je na sjednici usvojio Predlog odluke od davanju u dugoročni zakup i Predlog ugovora o davanju u dugoročni zakup kompleksa HTP "Ulcinjska rivijera".

"Na kompleksu državnog zemljišta koji se daje u zakup nalazi se kompleks hotela "Olympic", "Bellevue" (depadansi Cer, Borik i Avala), objekat restorana i drugi prateći sadržaji, vlasništvo HTP "Ulcinjska rivijera" AD, Ulcinj, a koji su, zajedno sa navedenim zemljištem predmet ugovora o zakupu”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje ocijenjeno je da renomirana turistička kompanija kao strateški investitor u crnogorski turizam donosi viši kvalitet usluge i predstavlja osnov za stvaranje nove vrijednosti, kao i da je riječ o kvalitetnom ugovornom aranžmanu.

Iz međunarodne hotelske grupe Karisma Hotels&Resorts ranije su kazali da žele da ulažu u crnogorski turizam ne samo na ulcinjskoj rivijeri, već i na drugim lokacijama na primorju i sjeveru Crne Gore.

U renoviranje postojećih hotela Olimpik i Belvi ranije su najavili ulaganje od oko 20 miliona eura, kao i izgradnju 400 novih soba u narednih tri do pet godina sa investicijom od oko 60 miliona.

Obećali su da ako pobijede na tenderu odmah počinju renoviranje Olimpika i Belvija, koje bi otvorili što je prije moguće.

Za Adu Bojanu planiraju da u prvoj fazi za četiri do pet godine ulože 200 miliona eura i izgrade 1.500 soba, sportske terene i kongresne dvorane, a 20 do 25 odsto kapaciteta biće otvoreno cijele godine za pripreme vrhunskih sportista.

Savjet je dao saglasnost na Anex br. 1. Ugovora o zajedničkom ulaganju (zajedničkom građenju) koji je hotelska grupa "Budvanska rivijera" zaključila sa kompanijom Euromix trade.

Aneksom je predviđeno Euromix trade se zaduži kod Investiciono-razvojnog fonda u iznosu od četiri miliona eura i da se produži roka za završetak radova na hotelu "Crystal Riviera" u Petrovcu do početka sezona 2018. godine.

Bonus video: