Vlada donijela Uredbu o uslovima: Za realizaciju Agrobudžeta 31,5 miliona eura

Za realizaciju Agrobudžeta 31,5 miliona eura
0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Ažurirano: 27.01.2017. 19:16h

Vlada je danas donijela Uredbu o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2017. godinu – Agrobudžet, za čiju realizaciju je opredijeljeno ukupno oko 31,5 miliona eura.

Kako je saopšteno nakon sjednice, Agrobudžetom su planirana sredstva za sistem direktnih plaćanja u oblasti stočarstva i biljne proizvodnje i za podršku mjerama ruralnog razvoja.

"Takođe, su obezbijeđena sredstva i za podršku opštim servisima u poljoprivredi, socijalne transfere seoskom stanovništvu, tehničku i administrativnu podršku implementaciji programa, institucionalni razvoj i jačanje poljoprivrede, ribarstvo, program fitosanitarnih mjera i program obaveznih mjera zdravstvene zaštite životinja", kaže se u saopštenju.

Vlada je usvojila i Informaciju o Finansijskom sporazumu za Dunavski transnacionalni program za period 2014-2020, kao iInformaciju o Finansijskom sporazumu i Sporazumu o sprovođenju Programa međuregionalne saradnje Mediteran za period 2014-2020, koje se odnose na učešće Crne Gore u tim programima u okviru Ipa II perspektive.

Bonus video: