Vlada o aneksu u četvrtak: Slijede ustupci Kneževiću?

Konzorcijum, na čelu sa Atlas grupom Duška Kneževića, tražio je povoljnije uslove, odnosno aneks ugovora
51 pregleda 3 komentar(a)
Igor Lukšić, Duško Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Igor Lukšić, Duško Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.04.2014. 19:43h

Vlada se juče nije izjasnila o izmjenama ugovora za zdravstveno-turistički kompleks u Meljinama, jer čeka razjašnjenja u vezi pojedinih zahtjeva kupca.

Konzorcijum, na čelu sa Atlas grupom Duška Kneževića, tražio je povoljnije uslove, odnosno aneks ugovora. Iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću objasnili su da će se ta tačka vjerovatno naći na dnevnom redu iduće sjednice.

Atlas grupa je tražila promjenu ugovora da bi smanjila prosječnu zaradu i da bi im se ulaganja računala od dobijanja nove građevinske dozvole. Zaposleni u bolnici Meljine, koju su kupili sredinom 2008, nezadovoljni su nakon saznanja da je menadžment Atlas grupe tražio izmjene kupoprodajnog ugovora.

Kupac se obavezao da će poštovati Kolektivni ugovor do 2017. On, između ostalog, garantuje prosječnu bruto platu od 850 eura, a sada bi da bude niža. Do sada nijesu ispunili najavljena godišnja ulaganja.

Vlada je dala saglasnost Brodogradilištu da se grejs period produži za godinu u otplati kredita CKB-u, za koji je država dala garanciju. Kredit vrijedan milion eura odobren je 2012. godine na period od pet godina. Ostalo je da se otplati 880 hiljada eura.

I Plantaže bi ostale bez Rusije

Ministar poljoprivrede Petar Ivanović kazao je da ga brine mogućnost da Rusija uvede sankcije Crnoj Gori jer bi se na taj način suzilo tržište za crnogorske proizvode.

“Veći dio izvoza Plantaža je vezan za zemlje regiona, a nastojanja te kompanije su da se osvaja tržište Rusije i Kine. Za ta tržišta su potrebne veće količine vina i mislim da potencijalno mogu biti interesantna, ne samo za Plantaže već i za sve one koji se ozbiljnije bave uzgojem grožđa i proizvodnjom vina”, rekao je Ivanović.

List Rosiskaja gazeta objavio je tekst u kome se navodi da Rusija navodno razmišlja o uvođenju sankcija Crnoj Gori koje bi mogle da podrazumijevaju i moguću promjenu uslova uvoza crnogorskog vina koje čini 90 odsto izvoza.

On je kazao i da ga brine što je još na snazi uredba o zabrani mliječnih proizvoda sa albanske strane zbog situacije koja je postojala sa alfatoksinom.

Bonus video: