Vlada počela sječu nepodobnih iz drugih partija

Smijenjeno više funkcionera i direktora ustanova i državnih firmi koji su članovi SDP-a ili nijesu članovi partija na vlasti
123 pregleda 40 komentar(a)
Vlada, sjednica vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Vlada, sjednica vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 22.04.2016. 09:15h

Vlada je sinoć smijenila više funkcionera i direktora ustanova i državnih preduzeća koji su ostali članovi SDP-a ili nijesu bili članovi nove vladajuće koalicije.

Za članove Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda imenovani su Zoran Vukčević (DPS), Jonuz Mujević i Danilo Orlandić (SD). Orlandić je u Odboru zamijenio Damira Rašketića (SDP).

Razriješen je vršilac dužnosti Uprave za šume Mirsad Nurković (SDP), a na njegovo mjesto imenovan je Nusret Kalač (DPS), takođe kao vršilac dužnosti.

Razriješen je dužnosti člana Odbora direktora Regionalnog ronilačkog centra za podvodno deminiranje i obuku ronilaca Abid Crnovršanin (SDP), raniji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova. Umjesto njega, za novog člana izabran je Dragan Novosel (SD).

Mirel Radić Ljubisavljević (SDP) nije više v. d. generalnog direktora Direktorata za drumski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, zbog, kako je objašnjeno, postavljenja generalnog direktora Direktorata za drumski saobraćaj Dalibora Miloševića (SD).

Smijenjen je direktor Lučke uprave Mladen Lučić (blizak SDP-u), a na njegovo mjesto je imenovan Vladimir Stijepčević (SD).

Vlada je dala saglasnost ministru finansija da za direktoricu Uprave za igre na sreću imenuje Milenu Savović Baptista (DPS), umjesto dosadašnjeg vršioca dužnosti Ilije Vukčevića (nije član partija). Smjenu Vukčevića tražio je ranije kockarski lobi Save Džigija Grbovića zbog nepravilnosti koje je otkrio u njihovom radu.

Vlada je dala saglasnost ministru finansija da za direktoricu Uprave za igre na sreću imenuje Milenu Savović Baptista (DPS)

Sead Čirgić (SD) je imenovan za direktora Fonda za zdravstveno osiguranje umjesto Kenana Hrapovića iz iste partije, koji će u Odboru direktora EPCG zamijeniti advokatu Nikolu Martinovića koji je podnio ostavku.

Donijeta je dluka o osnivanju Nacionalnog odbora za olakšice u vazdušnom saobraćaju. Donijet je i Program podsticanja razvoja klastera za 2016. godinu i Operativni plan poboljšanja energetske efikasnosti. Plan sadrži pregled mjera energetske efikasnosti čija realizacija je planirana na 45 objekata u nadležnosti organa državne uprave, sa ukupnim procijenjenim budžetom od 10.837.114 eura.

Iranci bez viza, raspust kada i snijeg...

Vlada je usvojila izvještaj Savjeta za praćenje turističkog razvoja, kao i preporuke da MUP, Ministarstvo rada i Zavod za zapošljavanje preduzmu mjere i obezbijede stručnu pomoć poslodavcima radi laške primjene normi o zapošljavanju stranaca.

Predloženo je da se deponije pored puteva očiste do 1. maja, kao i da se radovi na putevima završe do 1. juna, da se podigne nivo zdravstvene usluge u turističkim mjestima, uvođenje viznih olakšica za Jermeniju, Iran i Kinu, organizovanje intenzivnijih inspekcijskih kontrola, da se ojačaju kapaciteti “Montenegro erlajnsa”, da se pripreme izmjene Zakona o turizmu, kao i Zakona o uređenju prostora kako bi se podstakao razvoj visokovalitetnih turističkih kapaciteta,... Predloženo je i da ministarstvo prosvjete uskladi zimski raspust sa sezonom na skijalištima, da promoviše škole skijanja u osnovnim školama,...

Bonus video: