Vlada prihvatila amandman Liberalne partije: Od prvog jula isplata dječjeg dodatka

To znači da će 4.300 djece od prvog jula dobijati po 31,8 eura mjesečno
57 pregleda 17 komentar(a)
djeca
djeca
Ažurirano: 29.12.2016. 18:14h

Vlada je danas odlučila da prihvati amandman Liberalne partije na izmjene i dopune zakona o dječjoj i socijalnoj zaštiti kojim je definisano da isplata dječjeg dodatka za osnovaca i srednjoškolaca čiji roditelji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i ne primaju nikakava socijalna davanja počne da se isplaćuje od 1. jula 2017. godine.

Skupština je usvojila taj amandman.

To znači da će 4.300 djece od prvog jula dobijati po 31,8 eura mjesečno.

Vlada je prethodno planirala da u potpunosti ukine tu vrstu dječjeg dodatka u 2017. godini i tako uštedi 1,65 miliona eura.

Pravo na dječji dodatak ima 4.300 djece - osnovaca i srednjoškolaca, čiji roditelji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i ne primaju nikakava socijalna davanja.

Skupština je krajem septembra ove godine usvojila izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti kako bi se osnovcima i srednjoškolcima čiji su roditelji nezaposleni i nemaju nikakva socijalna davanja omogućilo da primaju dječji dodatak.

Izmjene zakona kako bi se primao dječji dodatak incirao je Demos, nakon što je inicijatuvu za to socijalno davanje potpisalo 6.000 građana sa sjevera.

Bonus video: