Vujanović: Privredne komore će doprinijeti realizaciji "Berlinskog procesa"

Investicioni forum, kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, konstuituisan je da bi podržao projekte regiona zapadnog Balkana u okviru “Berlinskog procesa”, a kroz aktivnosti privrednih komora regiona
52 pregleda 3 komentar(a)
Filip Vujanović, Cetinje, Foto: Predsjednik.me
Filip Vujanović, Cetinje, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 21.10.2015. 20:53h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da očekuje da će privredne komore regionalnom povezanošću snažno doprinositi realizaciji projekata “Berlinskog procesa” kojim se obezbjeđuje neposrednije uključenje Evropske unije (EU) u projekte regionalne infrastrukture i boljeg korišćenja resursa.

Vujanović je u rezidenciji na Cetinju primio delegaciju predsjednika i predstavnika privrednih komora regiona koji su danas održali konstitutivnu sjednicu upravnog odbora Komorskog investicionog foruma.

Investicioni forum, kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, konstuituisan je da bi podržao projekte regiona zapadnog Balkana u okviru “Berlinskog procesa”, a kroz aktivnosti privrednih komora regiona.

"Vujanović je iskazao poštovanje za konstituisanje Komorskog investicionog foruma iskazujući očekivanje da će privredne komore kroz regionalnu povezanost snažno doprinositi realizaciji projekata “Berlinoskog procesa” kojim se obezbjeđuje neposrednije uključenje EU u projekte regionalne infrastrukture i boljeg korišćenja resursa regiona", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je predsjednik privredne komore Crne Gore Velimir Mijušković predstavio planirane aktivnosti i prenio zadovoljstvo današnjim sastancima uključujući i one koje su imali sa međunarodnim finanskim organizacijama sa sjedištem u Crnoj Gori.

"Predsjednici privrednih komora država regiona iskazali su zadovoljstvo formiranjem ovog foruma i odlučnost da svojim aktivnostima doprinesu njegovoj uspješnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: