Vujović državni sekretar za energetiku

Nikola Vujović, sin bivšeg ministra ekonomije, radio je dosad u energetskim kompanijama
649 pregleda 9 komentar(a)
Nikola Vujović
Nikola Vujović
Ažurirano: 05.10.2017. 08:21h

Predsjednik Odbora direktora Berza električne energije Nikola Vujović predložen je za državnog sekretara za energetiku u Ministarstvu ekonomije (MEK), potvrđeno je “Vijestima” u izvršnoj vlasti.

Vlada će najvjerovatnije danas da imenuje Vujovića za poziciju koja je upražnjena nakon što je Igor Noveljić izabran za direktora Elektroprivrede (EPCG).

Na pitanje zašto Vlada angažuje još državnih sekretara, a drastično je uvećano zapošljavanje za tu poziciju, odgovoreno je da se ne radi o novom mjestu, već se pokriva ono koje postoji godinama.

Vujović je radio i u Crnogorskom operatoru tržišta električne energije gdje se, između ostalog, bavio izradom projekcija prihoda i troškova poslovanja, praćenjem realizacije regulatorno dozvoljenog prihoda.

Sin predsjednika Savjeta Agencije za nadzor osiguranja i bivšeg ministra ekonomije, Branka Vujovića, učestvovao je u izradi Zakona o energetici, podzakonskih akata iz te oblasti, utvrđivanju regulatorno dozvoljenog prihoda i naknade za rad operatora tržišta...

Vujović je završio Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis na UDG-u na temu “Ekonomska regulacija u elektroenergetici” i specijalističke studije na temu „Feed in tarife kao mehanizam podsticanja obnovljivih izvora energije u EU”.

Bonus video: