Vuković: Kako neispravna ponuda postade prvorangirana?

“Fond 30.06.2014. ulaže tužbu Upravnom sudu. U čije ime i zašto? Valjda, kao nagradu neposlušnim”
397 pregleda 4 komentar(a)
Angelina Vuković
Angelina Vuković
Ažurirano: 01.06.2015. 16:49h

Povodom odgovora Fonda zdravstvenog osiguranja "Komisija je ta koja je mijenjala mišljenje", reagovala je izvršna direktorica kompanije Osmi red - D Angelina Vuković.

“1. Kako objasniti da firma koja na samom otvaranju ima pravno-formalno neispravnu ponudu, a da paradoks bude veći, finansijski nepovoljniju (partije 15 i 21) ne biva diskvalifikovana već prvorangirana?

2. Kako objasniti da su diskvalifikovane finansijski povoljnije a pravno formalno ispravne ponude DOO Osmi red-D i DOO Farmalab sa obrazloženjem da nijesu ponudili dovoljne količine besplatnog potrošnog - što je nonsens. U međuvremenu ste zaboravili da ste osporavali i deklarisanu brzinu aparata proizvođača Abbott, USA?

3. Podsjetićamo da je prvobitna Odluka Državne komisije, za partije 15 i 21, bila u našu korist. Zašto tada Fond nije postupio po Odluci Državne komisije? Tek nakon toga, na scenu stupaju vještaci, koji se tokom rada konsultuju sa komisijom Fonda i Internetom?! Providan paravan za željenu odluku?!

4. Dana 09.06.2014. godine Fond je donio Odluku da se kao prvorangirane izaberu ponude ponuđača DOO Osmi red-D i DOO Farmalab jednoglasno. Prethodno, Državna komisija je predmet vratila na ponovni pregled i odlučivanje ne sugerišući konačnu odluku. Napominjemo da se niko od ponuđača nije žalio na navedenu odluku Fonda a ni na Odluku Državne komisije.

5. Na kraju, Fond 30.06.2014. godine ulaže tužbu Upravnom sudu. U čije ime i zašto? Valjda, kao nagradu neposlušnim.

Da zaključimo, nadamo se da će sudovi prihvatiti optužne predloge osnovnog tužioca i supsidijarnih

Bonus video: