Za penzionere Boksita nema otpremnina

Skoro svi poslanički klubovi u Skupštini podržali su ranije bivše radnike Boksita da im se kroz dopune Zakona o izmirenju obaveza isplate otpremnine, ali prilikom izjašnjavanja na skupštinskom odboru taj predlog nije prošao jer su falila dva glasa DPS-a
0 komentar(a)
boksiti, Foto: Svetlana Mandić
boksiti, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 19.07.2018. 15:12h

Penzionerima Rudnika boksita u stečaju, uprkos ranijim obećanjima iz Vlade, stigao je konačan odgovor iz Ministarstva ekonomije da im otpremnine neće biti isplaćene. Oko 120 bivših radnika Boksita razočarani su što izvršna vlast ne želi više ni dopunom zakonskih propisa da riješi njihov problem.

“Prije nekoliko dana dobio sam odgovor Ministarstva ekonomije, na treće moje obraćanje premijeru (Dušku) Markoviću, da se odbija naš zahtjev za isplatu otpremnina i da nećemo dobiti ništa”, kaže za “Vijesti” predstavnik bivših radnika Boksita Radivoje Knežević.

Skoro svi poslanički klubovi u Skupštini podržali su ranije bivše radnike Boksita da im se kroz dopune Zakona o izmirenju obaveza isplate otpremnine, ali prilikom izjašnjavanja na skupštinskom odboru taj predlog nije prošao jer su falila dva glasa DPS-a. Knežević podsjeća da su današnji penzioneri otkrili kop Zagrad, koji se otkrivao od 1992. godine, a radilo se o najboljoj rudi boksita u Evropi.

“Da su nama dali da se iskopa i otpremi samo jedan manji brodić rude, mi bi sami riješili pitanje otpremnina. Novi gazda imovine Boksita sa ovog kopa izvezao je u Kinu više od million tona najkvalitetnijeg boksita u Evropi”, zaključio je Knežević.

Bonus video: