Za zakup žabljačkog kompleksa Mediteran stigla jedna ponuda

Navodi se da su definisani prioriteti u projektnim aktivnostima, povodom čega je zaključeno da se u što kraćem roku pripremi tenderska dokumentacija i definišu budući koraci u radu, kako bi se postojeća investiciona aktivnost unaprijedila i stvorili uslovi za nove razvojne projekte
131 pregleda 0 komentar(a)
Kompleks "Mediteran" na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
Kompleks "Mediteran" na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 03.03.2017. 20:50h

Na međunarodni Javni poziv za davanje u dugoročni zakup Vojno-turističkog kompleksa (VTK) Mediteran na Žabljaku, stigla je samo jedna ponuda, koju je dostavila žabljačka kompanija CG SKI, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

U Ministarstvu je danas održana prva sjednica Tenderske komisije za valorizaciju turističkih lokaliteta, kojom je predsjedavao predsjednik Tenderske komisije, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Kako je saopšteno, na sjednici su razmatrane projektne aktivnosti Tenderske komisije, u skladu sa Odlukom o planu privatizacije za ovu godinu.

Navodi se da su definisani prioriteti u projektnim aktivnostima, povodom čega je zaključeno da se u što kraćem roku pripremi tenderska dokumentacija i definišu budući koraci u radu, kako bi se postojeća investiciona aktivnost unaprijedila i stvorili uslovi za nove razvojne projekte.

„Na sjednici je otvorena jedina pristigla ponuda na međunarodni Javni poziv za davanje u dugoročni zakup lokaliteta VTK Mediteran, Žabljak, koju je dostavila kompanija CG SKI sa sjedišem na Žabljaku, i konstatovano da je dostavljena blagovremeno, u skladu sa rokovima naznačenim u tenderskoj dokumentaciji“, kaže se u saopštenju.

S tim u vezi je, kako se navodi, imenovan Radni tim sa zadatkom da ispita formalnu ispravnost ponude, nakon čega će Tenderska komisija utvrditi da li je ponuda pripremljena u skladu sa kriterijumima datim u tenderskoj dokumentaciji.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Tenderska komisija za valorizaciju turističkih lokaliteta imenovana Odlukom Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte od 21. februara, i predstavlja kontinuitet u realizaciji obaveza iz djelokruga rada prethodne Komisije, odnosno Savjeta.

Bonus video: