Zaboravili na rođendan Željezare: "Danas izgleda nikome nije do slavlja"

248 pregleda 0 komentar(a)
Vlasnik nije ispunio sva obećanja: Željezara Nikšić
Vlasnik nije ispunio sva obećanja: Željezara Nikšić
Ažurirano: 14.12.2018. 07:48h

Radnici i poslovodstvo nikšićke željezare Tosčelik zaboravili da su ovih dana imali razlog za slavlje – 8. decembra fabrika je "napunila" 61 godinu.

Prošle godine šest decenija obilježile su brojne zvanice, ove godine samo članovi kluba dobrovoljnih davalaca krvi "Željezara" koji su organizovali akciju prikupljanja dragocjene tečnosti i time, kako su poručili, obilježili Dan fabrike koji izgleda više ne postoji.

"Danas izgleda nikome nije do slavlja. Vjerovatno i što je prošlo šest godina od kada Željezarom gazduje novi vlasnik, a obećanja prilikom preuzimanja nijesu ispunjena", kazali su iz sindikata.

Podsjetili su da je prilikom preuzimanja fabrike od strane Tosčelika, koji posluje u okviru Tosjali grupe, u Željezari radilo 308 radnika, a da ih je sada oko 280 od čega je stotinak ugovoraca.

Toščelik kad je preuzeo fabriku je obećao za naredne tri godine uložiti u fabriku 35 miliona eura, zaposliti 550 radnika, a godišnju proizvodnju povećati sa 120.000 tona na 400.000 tona uz promet od 500 miliona eura. Sindikat ne zna koliko je do sada uloženo.

Bonus video: