Zajedno će privlačiti investitore

Dogovorena razmjena investitora, u zavisnosti od biznisa kojim žele da se bave
0 komentar(a)
Porez, Investicije, Foto: Shutterstock
Porez, Investicije, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.03.2016. 10:41h

Direktor crnogorske Agencije za promociju investicija (MIPA), Miloš Jovanović i direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) Gordan Milinić potpisali su Memorandum o razumijevanju. Iz MIPA je saopšteno da je Memorandum potpisan u utorak u Podgorici, uzimajući u obzir zajednički interes u razvijanju ekonomske saradnje Crne Gore i BiH.

Milinić je istakao da zemlje poput Crne Gore i BiH treba međusobno da sarađuju u cilju zajedničkog privlačenja stranih investicija u region kako bi investicioni potencijali bili što bolje iskorišćeni, kao i da je ovaj Memorandum samo prvi korak u toj saradnji.

Jovanović je kazao da je dogovorena međusobna razmjena investitora, u zavisnosti od biznisa kojim žele da se bave.

“Takođe smo dogovorili formiranje zajedničke strategije na privlačenju investitora, kako bismo unaprijedili strategiju regiona u odnosu na druge zemlje i regione, sa kojima se takmičimo na polju privlačenja stranih investitora'', kazao je Jovanović.

Dogovoreno je i promovisanje aktivnosti međunarodno ekonomske i poslovne saradnje i razmjena stručnog iskustva u oblasti promocije investicija. Potpisivanju memoranduma je prisustvovao ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori, Đorđe Latinović.

Bonus video: