Žarku Rakčeviću ne daju papire za hotel

Ministarstvo održivog razvoja i turizma odbilo da izda upotrebnu dozvolu za hotel “Vile Oliva” u Petrovcu
417 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2013. 21:28h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma odbilo je zahtjev podgoričke kompanije “Šajo grupa“, biznismena Žarka Rakčevića, da izda upotrebnu dozvolu za rekonstruisani hotelski kompleks “ Vile oliva“ i izgradnju vile 11 i centralnog hotela.

Kako stoji u obrazloženju generalnog direktora Direktorata za građevinarstvo Danila Gvozdenovića, zahtjev je odbijen jer kompanija nije platila naknadu za izgradnju regionalnog sistema koji snabdijeva primorje.

Iz Rakčevićeve firme sinoć je “Vijestima” rečeno da su izmirili komunalije i da imaju građevinsku dozvolu, te da smatraju da po novim propisima, s obzirom na to da je riječ o hotelu sa četiri plus zvjezdice koji se smatra objektom od opšteg interesa, nijesu dužni da plaćaju naknadu Regionalnom vodovodu. Oni su najavili da će danas detaljno iznijeti svoje argumente.

Kompanija je, kako stoji i u odluci ministarstva, uredno izmirila komunalije. “Šajo grupa“ zvanično je izgradnju centralnog hotela i vile, završila 13. jula prošle godine. Time je zaokružne investicioni ciklus od 12,5 miliona eura, koliko je u za minulih sedam godina uloženo u rekonstrukciju i izgradnju hotelskog kompleksa u centru Petrovca.

“Vile Oliva” su hotel koji je poslovao u okviru HTP „Budvanska rivijera“ i kupljen je na tenderu 2006. godine od kompanije HTP „Vile Oliva“ doo, čiji je vlasnik firma „Montemlin Šajo“ iz Danilovgrada, odnosno “Šajo grupa” iz Podgorce.

Tadašnji hotel je imao 93 smještajne jedinice, sobe i apartmane i bio je kategorsan sa tri zvjezdice. Poslovao je u okviru poslovne jedinice hotela „Palas“. Za razliku od tadašanjih 250 ležajeva, “Vile Olive” sada imaju 700 kreveta.

Hotel je od svoje privatizacije radio tokom svake ljetnje sezone, jer je kompanije investicione radove izvodila tokom zimskih mjeseci. Izgradnja centralnog hotela koštala je šest miliona eura, dok je prva faza, koja je završena 2008. godine, stajala oko 6,5 miliona. Tokom prve faze nadograđene su postojeće vile, čime su duplirani smještajni kapaciteti.

Centralni hotel sa pratećim sadržajima ima 9. 500 kvadrata bruto površine sa novih 60 jedinica soba i apartmana, novom recepcijom, novim restoranom, velnes i spa centrom, dvije etaže podzemnih garaža i tri konferencijske sale.

Galerija

Bonus video: