"Zarubica je Pink Panter crnogorskog sindikalizma"

U SSCG navode da su "reforme koje se sprovode u Savezu sindikata Crne Gore na tren su bile usporene ishitrenom odlukom Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore, upisom u registar Duška Zarubice na mjesto generalnog sekretara SSCG umjesto Marka Nukčevića"
126 pregleda 0 komentar(a)
Duško Zarubica, Foto: Boris Pejović
Duško Zarubica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.06.2015. 09:16h

Iz Saveza sindikata Crne Gore pozvali su Ministarstvo rada i socijalnog staranja na tkz. Konstitutivnu sjednicu skupštine SSCG, koju "organizuju isključeni sindikalci, penzioneri sindikalci, slučajni prolaznici i moleri", da bi se, kako navode, "lično uvjerili u prevaru".

U SSCG navode da su "reforme koje se sprovode u Savezu sindikata Crne Gore na tren su bile usporene ishitrenom odlukom Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore, upisom u registar Duška Zarubice na mjesto generalnog sekretara SSCG umjesto Marka Nukčevića".

"Međutim kako smo uporno tvrdili i upozoravali da će Zarubica sam priznati i ukazati da je prevario Ministarstvo rada i socijalnog staranja, predajom lažnih dokumenata,obistinilo se danas zakazivanjem tkz.konstitutivne skupštine SSCG na kojoj će se birati organi saveza. Da će Zarubica ti Pink Panter crnogorskog sindikalizma sa svojim panterčićima skinuti maske i pokazati svoje lice pred cjelokupnom crnogorskom javnošću, pred MRSS i pred Evropskom konfederacijom sindikata EKS-om dobija konačan epilog. Dvije godine nakon redovnog i demokratski održanog Kongresa SSCG, na kojem je u demokratskoj utakmici bez ijedne primjedbe izabran Marko Nikčević, gore navedena grupa pritisnuta brojnim sudskim tužbama kod tužioca, pritisnuta dokazima o dobijenim besplatnim stanovima širom Crne Gore, finansiskim prevarama i neizbježnim vječitim penzionerima pokušava se ujediniti u front spasa od crnogorskih državnih organa, što potvrđuje i Zarubicina prva aktivnost od priznanja MRSS a to je povlačenje tužbi koje je Generalni sekretar Marko Nikčević pokrenuo kod sudova zbog zloupotrebe sindikalne članarine", navodi se u saopštenju SSCG.

Iz te organizacije pitaju nadležne u MRSS "kakva je Zarubica predao dokumenta i odluke kad tek sad održava tkz. konstitutivnu skupštinu SSCG i bira organe".

"Kakav je to pečat udarao po tim dokumentima i odlukama? Sve Vam je Zarubica gospodo nacrtao da više nema nijedne dileme da je u pitanju PREVARA", navodi se u saopštenju SSCG.

Sjednica skupštine SSCG će biti održana u prostorijama Plantaže na Tuškom putu, 30. juna, u 11 sati.

Bonus video: