Zašto A2A ulaže u Crnu Goru

"Zašto se, umjesto da se ubace u igru strategije ekspanzije ambijentalnog sektora, pravog izvornog biznisa, ulaže u Crnu Goru i Edison?"
0 komentar(a)
A2A potpisivanje, Foto: Arhiva Vijesti
A2A potpisivanje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.11.2011. 08:43h

Na sjeveru Italije nastavlja se nezadovoljstvo političkih partija poslovanjem A2A u Crnoj Gori, a žalbe pristižu sa raznih političkih adresa.

Nakon ranijih primjedbi od strane pripadnika vladajuće koalicije (tačnije, Sjeverne lige Umberta Bosija), i prošlonedjeljnih od strane opozicione partije Italija vrijednosti, na poslovanje A2A u Crnoj Gori sada su uputili žalbu i predstavnici Demokratske partije (PD) u Breši.

"Predsjednik upravnog odbora Đulijano Zukoli i direktor Ravaneli bi trebalo da daju otkaz", izjavili su predstavnici PD-ja u Breši

"A2A nije bilo koja kompanija. Od njenog bilansa zavisi bilans opštine Breša. Gradonačelnik mora da uključi sve političke snage u oblastima koje je abnormalno ostaviti jednoj upravi koja se pokazala lošom", podsjećaju iz PD-ja.

"Zašto se, umjesto da se ubace u igru strategije ekspanzije ambijentalnog sektora, pravog izvornog biznisa, ulaže u Crnu Goru i Edison?", pita član brešanskog PD-ja Aldo Rebeki.

"Jedino je u porastu broj top menadžera (samo u 2011. ih je zaposleno sedam) kao i njihove plate", piše portal Breša Ođi.

"Predsjednik upravnog odbora Đulijano Zukoli i direktor Ravaneli bi trebalo da daju otkaz. Sa ovim menadžerima, od 2008. do prošlog septembra, svi ekonomski indikatori su se pogoršali", izjavili su predstavnici PD-ja u Breši.

Za loše poslovanje optužuju upravu A2A

PD za loše poslovanje i pogrešne odluke optužuje upravu A2A, za koji smatraju da ima previše menadžera, te da je njihov rad neefikasan uprkos visokim platama.

Italijanske demokrate zahtijevaju i da bude prepolovljen broj menadžera u A2A kao i njihove zarade

Demokrate traže i reviziju funkcionera, uz komentar da su "opštinske kompanije oduvijek bile vlasništvo grada, a ne kao sada, vlasništvo jedne političke strane, sa samo dvije osobe iz centralne ljevice u Kontrolnom savjetu i nijedna u Upravnom".

Italijanske demokrate zahtijevaju i da bude prepolovljen broj menadžera u A2A kao i njihove zarade uz obrazloženje da "nisu produktivni, a sve više koštaju".

Iz opštinske uprave Milana kažu da će “konačno i oni imati uvid u situaciju”, nakon što je PD zatražio izvještaj o poslovanju A2A u Crnoj Gori.

Milanska uprava krivicu prebacuje i na Sjevernu ligu koja "sada optužuje (Berluskonijev) Narod slobode, zaboravljajući da su i sami odobrili mandate te da i sami imaju ulogu u upravi A2A", piše Breša ođi.

Bonus video: