Zavala je sitnica u odnosu na posao sa A2A

Slučaj Zavala je sitnica šta bi se otkrilo kada bi tužilac pokrenuo istragu zbog dilova u energetici – ocijenio je Medojević.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2011. 20:12h

Državno tužilaštvo hitno mora da ispita ugovor o dokapitalizaciji Elektroprivrede, koji je Vlada potpisala sa italijanskom kompanijom A2A, jer je tu ključ koruptivnog posla koji diktira poskupljenja struje u Crnoj Gori, ocijenio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On u izjavi "Vijestima" zahtijeva da tužilaštvo hitno provjeri ugovor za EPCG i odluke o cijenama struje da bi došlo do onih koji treba krivično da odgovaraju.

Ako bi Regulatorna agencija za energetiku podigla cijene struje i za procenat, a ne traženih skoro 80 odsto, to bi predstavljalo zločin u odnosu na interese građana. Sve je povezano sa ugovorom o poluprivatizaciji EPCG, sa elementima međunarodnog organizovanog kriminala i korupcije.

Slučaj Zavala je sitnica šta bi se otkrilo kada bi tužilac pokrenuo istragu zbog dilova u energetici – ocijenio je Medojević.

On naglašava da članovi RAE treba da budu obazrivi prilikom donošenja odluke, jer nema razloga da poskupi struja.

Nema uporišta da cijena skoči ni cent, pa bi poskupljenje značilo da RAE radi po diktatu Demokratske partije socijalista i njenog šefa Mila Đukanovića. Ne stvara PzP hajku protiv članova Agencije, samo ih opominje da zbog štetnih odluka mogu krivično odgovarati – saopštio je Medojević.

On je ponovio da će PzP organizovati demonstracije bude li promijenjena cijena za domaćinstva, jer se ne smije dozvoliti da građani plaćaju italijanskoj kompaniji da postane većinski vlasnik EPCG.

Bonus video: