Zbog stečaja u Atlas i IBM banci, morali da uplate depozit

Za zakup plaže na Topolici, kompanija “Hotel Princess”, u kojoj četvrtinu vlasništva ima Duško Knežević, nije mogla dati bankarsku garanciju zbog stečaja u Atlas i IBM banci
3783 pregleda 0 komentar(a)
Plaža na Topolici duga je 80 metara, Foto: Anto Baković
Plaža na Topolici duga je 80 metara, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 13.04.2019. 21:45h

Barska hotelska kompanija „Hotel Princess“, u kojoj četvrtinu vlasništva ima biznismen Duško Knežević koga potražuje Crna, a koja je i vlasnik istoimenog hotela, juče nije mogla Javnom preduzeću „Morsko dobro“ na tenderu za zakup hotelskog kupališta na Toploci da dostavi bankovnu garanciju zbog stečaja u Atlas i IBM banci, već je uplatila garantni depozit.

Javno preduzeće na obnovljenom tenderu za zakup hotelskih kupališta u Kotoru, Budvi i Baru, kao jednu od osnovnih stavki tražila je da u okviru ponude potencijalni zakupci dostave bankarsku garanciju u iznosu ponuđene cijene godišnjeg zakupa kupališta. Kako piše u Centralnom registru privrednih subjekata, 75 odsto akcijskog kapitala u kompaniji „Hotel Princess“ ima ofšor firma Adria investment group limited, a četvrtinu Kneževićev Atlas hotels group.

Plažu u dužini od 80 metara na Topolici ispred hotela “Princess”, “Morsko dobro” ponudilo je po godišnjoj cijeni zakupa od 1.870 eura. Upravo toliku sumu je ponudila hotelska kompanija, a javnom preduzeću, kako su naveli u ponudi, uplatili su 2.200 eura, kao garantni depozit, u iznosu ponuđene cijene sa PDV-om. Kao obrazloženje zbog čega nijesu bili u mogućnosti da dostave bankarsku garanciju iz ove firme, naveli su „objektivne okolnosti“, odnosno uvođenje stečaja u dvijema bankama koje je kontrolisao Knežević. Zakupca će dobiti i „najskuplje“ hotelsko kupalište u Crnoj Gori - 90 metara Bečićke plaže ispred hotela „Mediteran“ za koju je ponudu, kao što se i očekivalo, jedino dostavila firma „Spencer & Hill team“, proslavljenog košarkaša Nikole Pekovića. Peković, koji je vlasnik bečićkog hotela „Mediteran“, ponudio je za zakup ovog kupališta 51.150 eura, što je 152 eura više od početne minimalne cijene, koju je dalo JP „Morsko dobro“.

Za zakup poznate plaže Guvance na rtu Zavala, ispod rezidencijalnog kompleksa vila „Dukley gardens”, koja je ponuđena po godišnjoj cijeni od 18.445 eura, pristigle su dvije ponude. Tivatska kompnaije „Zaliv MN“ ponudila je 18.500 eura, dok je firma „Dukley hotels“ ponudila 18.900 eura. „Dukley hotels“ bila je jedina zainteresovana za zakup druge plaže na rtu Zavala, dostavivši ponudu od 10.700 eura, 300 eura više od početne minimalne cijene koja je bila na tenderu.

Kotorska kompanija „Jadran AD“ ponudila je 3.100 eura za zakup hotelskog kupališta ispred luksuznog hotelskog kompleksa „Jadran Iberostar“ u Perastu, dok je za zakup hotelskog kupališta u Prčanju ispred hotela „Splendido“ jedinu ponudu dostavila kompanija koja gazduje tim hotelom „Hotel Splendido management company“, koja je ponudila 1.000 eura, koliko je iznosila i početna minimalna cijena.

Bonus video: