Zemljište za dug firmi Ambijent

U prvoj polovini 2015. početna procijenjena vrijednost placa iznosila je oko 93 eura po kvadratu, a prodat je za 9,2 eura
181 pregleda 3 komentar(a)
Boksiti, Foto: Ivan Petrušić
Boksiti, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 11.03.2017. 16:27h

Firma Ambijent AGM iz Podgorice, čiji je vlasnik Božidar Draganić, nastala seljenjem sjedišta rožajske firme Ambijent AGM u glavni grad, kupila je juče za potraživanja (sa kamatama i troškovima) od 171.978 eura, atraktivni plac Samostalnog sindikata Rudnika boksita, u centru Nikšića.

U prvoj polovini 2015. godine početna procijenjena vrijednost ove nekretnine u skladu sa nalazom vještaka iznosila je čak 1.731.846 eura ili oko 93 eura po kvadratu. Sa navedenim potraživanjem kojim će plac biti preuzet, nakon šest propalih prodaja, juče postignuta prosječna cijena iznosila je svega oko 9,2 eura po kvadratu ili 90-tak odsto niže u odnosu na početnu.

Draganić je predsjednik borda direktora hotelskog preduzeća “Primorje” iz Tivta.

Rožajska firma Ambijent svojevremeno je projektovala za potrebe Samostalnog sindikata Rudnika boksita stambeni blok od 10 zgrada i 320 stanova za radnike tog preduzeća, koje na toj lokaciji nikad nijesu izgrađene. Tako je i nastalo inicijalno potraživanje rožajske firme koje je sa kamatama poraslo na navedeni iznos potraživanja po osnovu kojeg će ova nekretnina biti preuzeta.

Prodaju placa Rudnici boksita u stečaju željeli su da zaustave zbog čega su i pred Privrednim sudom pokrenuli parnicu.

Sudija Dijana Raičković najavila je presudu najkasnije do 17. marta.

Pored firme Ambijent od prodaje sindikalnog placa potraživanja su trebalo da naplate i bivši radnik Boksita, danas izvršni povjerilac, Rašo Čivović 15.115 eura, kao i bivši radnik, takođe, izvršni povjerilac Radoman Batrićević 6.860 eura.

“Bilo ko da preuzme ovaj plac nas dvojica bivših radnika- povjerilaca koji smo učestvovali u ovom postupku, nadam se da nećemo ostati kratkih rukava“, rekao je juče „Vijestima“ Čivović.

Bonus video: