Zetagradnja dokupila 0,6 odsto akcija Trenda

Objavljivanje javne ponude za preuzimanje akcija bila je zakonska obaveza jer je Zetagradnja krajem oktobra postala vlasnik 35,43 odsto akcija ZIF Trend, odnosno, stekla više od 30 odsto vlasništva u tom akcinarskom društvu
110 pregleda 0 komentar(a)
Blagota Radović, Foto: Boris Pejovic
Blagota Radović, Foto: Boris Pejovic
Ažurirano: 14.12.2017. 18:44h

Kompanija Zetagradnja, biznismena Blagote Radovića, dokupila je još oko 0,6 odsto akcija zatvorenog investicionog fonda Trend po osnovu javne ponude za preuzimanje akcija fonda po cijeni od 10 centi, po dionici.

Komisija za hartije od vrijednosti (KHOV) objavila je juče rješenje prema kojem je postupak preuzimanja okončan, te da su Centralnoj depozitarnoj agenciji (CDA) prijavili prodaju akcija, po navedenoj cijeni, vlasnici 1.212.887 akcija.

Komisija je obavezala CDA da u roku od tri dana obavi plaćanje vlasnicima akcija koji su prihvatili javnu ponudu.

Zetagradnja s više povezanih lica sa kojima je potpisala Ugovor o zajedničkom djelovanju, prema navodima iz prospekta, kontrolisala je ukupno 66,17 odsto ukupnog broja akcija Trenda, a sa dokupljenim akcijama imaće sada ukupno 127,6 miliona ili 66,81 odsto akcija.

Sa Zetagradnjom povezane firme su Pearlsa sa 4,66 odsto akcija, zatim Zetagradnja-Beograd sa 4,79 odsto, MB Investment sa 4,95 odsto, Filan Company 4,79 odsto, PG Projecting 4,85 odsto, Montenegro Petrol 3,03 odsto i Otvoreni investicioni fond Trend sa 3,66 odsto akcija.

Objavljivanje javne ponude za preuzimanje akcija bila je zakonska obaveza jer je Zetagradnja krajem oktobra postala vlasnik 35,43 odsto akcija ZIF Trend, odnosno, stekla više od 30 odsto vlasništva u tom akcinarskom društvu.

Svrha ponude, prema onom što je pisalo u prospektu, bilo je preuzimanje svih akcija Trenda, te namjera razvijanja i ulaganja u turistički kompleks kategorije četiri zvjezdice “Korali” u Sutomoru, izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa u zahvatu DUP-a "Titex “ u Podgorici, i namjera ulaganja i razvijanja lokaliteta „Velika plaža“ u Ulcinju, nakon donošenja državne studije lokacije za navedeno područje.

Bonus video: