Zna se gazda Quantum investmentsa

O tome ko je gazda Quantum investmentsa koji upravlja OIF HLT lično sam se uvjerio 2016. dolaskom u sjedište DZU, zajedno sa glavnim gazdom, a to niste bili Vi g. Novakoviću. Ako ne vjerujete, pitajte g. Aleksandra Jovovića
2302 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Šema stvarne i potencijalne strukture vlasništva u Montenegroberzi i Centralnom klirinško depozitarnom društvu (CKDD) napravljena je na osnovu javnih podataka iz evidencije Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), Agencije za privredne registre Srbije, kao i CKDD-a.

Prikazana je simulacija potencijalnih odnosa i uticaja, bez namjere urušavanja bilo čijeg poslovnog ugleda. O tome ko je gazda Quantum investmentsa koji upravlja OIF HLT lično sam se uvjerio 2016. dolaskom u sjedište DZU, zajedno sa glavnim gazdom, a to niste bili Vi g. Novakoviću. Ako ne vjerujete, pitajte g. Aleksandra Jovovića.

Niste Vi dogovorili sa menadžmentom DZU Prima preuzimanje OIF HLT, prije tri godine, nego glavni gazda Quantuma. I za to imam svjedoke pa tužite slobodno, ako mislite da je i zbog toga narušen ugled?

Nigdje u razvijenom svijetu se, inače, ne bi mogao desiti ovaj stepen koncentracije vlasništva i uticaja na dvije ključne institucije tržišta kapitala, pogotovo ne u maloj zemlji kao što je naša.

Prošlogodišnju koncentraciju vlasnika u CKDD su, na primjer, ove godine osjetili, nakon korekcije cjenovnika, emitenti sa većim akcijskim kapitalom. Šta li će se tek desiti sa berzom i njenom višemilionskom imovinom?

Na kraju, zbog čitalaca i javnosti, se moram zapitati kako su g. Novaković i firma Profam (čija je osnovna djelatnost Usluge održavanja objekata), bez finansijskog pedigrea i iskustva u upravljanju fondovima, dobili saglasnost Komisije za vlasništvo u društvu za upravljanje fondom? Sumnjam opet teško, bez glavnog gazde.

Bonus video: