Epl prodao više od dva miliona Ajfona za tri dana

Nakon prošlogodišnjih nereda u kineskim radnjama pri lansiranju Ajfon 4, Epl je organizovao onlajn lutriju za kupce
5 komentar(a)
Epl, Kina, Foto: Asia.cnet.com
Epl, Kina, Foto: Asia.cnet.com
Ažurirano: 17.12.2012. 17:48h

Američka kompanija Epl prodala je više od dva miliona telefona Ajfon 5 tokom prvog vikenda prodaje u Kini.

Novi model Ajfon 5 pušten je krajem septembra u prodaju u SAD i devet drugih država

Generalni direktor kompanije Epl, Tim Kuk, izjavio je da su prodajom preko onlajn lutrije uspjeli ne samo da poraze lokalne "bande" koje kupuju telefone pa ih potom preprodaju, već i da ostvare novi kompanijski rekord prodaje u Kini, prenosi britanski Gardijan.

Kineski mobilni operater China Unicom je imao 300.000 prednarudžbina putem postpejd ugovora za Ajfon 5 čime je oborio prošlogodišnju brojku od 200.000 za njegovog prethodnika Ajfon 4.

Ključni problem Epla je nedostatak ugovora sa najvećim kineskim mobilnim operaterom China Mobile

Nakon prošlogodišnjih nereda u kineskim radnjama pri lansiranju Ajfon 4, Epl je organizovao onlajn lutriju za kupce kako bi oni došli u tačno određeno vrijeme da podignu svoj mobilni telefon, ukoliko se nalaze na šemi.

Najveće tržište smart telefona

Novi model Ajfon 5 pušten je krajem septembra u prodaju u SAD i devet drugih država, a do kraja decembra biće u prodaji i u više od 100 država.

Kina je najveće tržište smart telefona na svijetu na kome dominiraju mobilni aparati koji funkcionišu na android platformi koju je razvio Gugl.

Ključni problem Epla je nedostatak ugovora sa najvećim kineskim mobilnim operaterom China Mobile, koji ima više od 700 miliona korisnika.

Bonus video: