Eplovi korisnici potrošili 20 milijardi dolara na aplikacije

"ahvalni smo svim diveloperima koji su kreirali najinovativnije aplikacije na svijetu. Jedva čekamo da vidimo šta će nam donijeti 2016", rekao je Šiler
57 pregleda 0 komentar(a)
App Store, Foto: Shutterstock.com
App Store, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 09.01.2016. 08:33h

Korisnici Eplovih uređaja potrošili su prošle godine više od 20 milijardi dolara na kupovinu aplikacija u "Ap storu" (App Store), a za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika su oborili rekord s vrijednošću kupovina od 1,1 milijardi dolara, saopštio je američki tehnološki gigant.

Prvi dan Nove godine bio je najznačajniji u istoriji "Ap stora", budući da su potrošaci ostavili u prodavnici više od 144 miliona dolara u periodu od samo 24 sata, prenosi britanski Tajm.

Viši potredsjednik Epla koji sada vodi "Ap stor", Filip Šiler, izjavio je da su kupci potrošili lani u toj prodavnici više od 20 milijardi dolara, što je duplo više nego 2013. godine.

Igrice, kao što je "Sukob klanova" (Clash of Clans) i plaćene video striming usluge poput Netfliksa i Hulua su među najuspješnijim aplikacijama u 2015. godini.

"Uzbuđeni smo što korisnici kupuju i koriste naše softverske proizvode za uređaje poput ajfona, ajpeda, mekintoša, epl voča i epl tv-a. Zahvalni smo svim diveloperima koji su kreirali najinovativnije aplikacije na svijetu. Jedva čekamo da vidimo šta će nam donijeti 2016", rekao je Šiler.

Međutim, kada se odbiju svi porezi i dugovi, "Ap stor" je tokom 2015. godine napravio "samo" 6 milijardi dolara čistog profita.

Epl je od lansiranja "Ap stora" 2008. godine do sada zaradio nevjerovatnih 40,3 milijarde dolara.

Bonus video: