Facebook nastavlja sa inovacijama, pokreće posebnu kamera aplikaciju

Aplikacija koja je još u ranoj fazi razvoja navodno će podržavati live streaming kao i fotografije i video a iz kompanije se nadaju da će ona podstaći pasivne korisnike koji sve manje govore o svom životu putem Facebooka
59 pregleda 1 komentar(a)
Facebook, Foto: Reuters
Facebook, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.04.2016. 12:23h

Facebook planira uvođenje samostalne kamera aplikacije s kojom će ponovo zainteresovati korisnike.

Na taj način moći će da se dijeli više originalnog sadržaja, poručuju iz Facebooka a prenosi Klix.ba.

Aplikacija koja je još u ranoj fazi razvoja navodno će podržavati live streaming kao i fotografije i video a iz kompanije se nadaju da će ona podstaći pasivne korisnike koji sve manje govore o svom životu putem Facebooka.

Prema izvještaju web stranice za tehnologiju i vijesti, do sredine 2015. godine originalno dijeljenje ličnih stvari na Facebooku je opalo za 21 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Trend je posebno izražen među korisnicima mlađim od 30 godina. Facebook sada svakodnevno korisnike podsjeća na praznike i značajne datume. Takođe je pokrenuta opcija "Na današnji dan".

Facebook je nedavno uveo i opciju "Facebook Live", koju su prethodno mogli da koriste samo pojedinci.

"Facebook Live je kao da imate televizijsku kameru u svom džepu. Svako sa mobilnim telefonom sada ima mogućnost da emituje sadržaj bilo gdje u svijetu. Kada komunicirate putem opcije Live, osjećate se povezanim na ličnom nivou. Ovo je veliki napredak u našoj komunikaciji i stvoriće nove prilike za zbližavanje ljudi", napisao je na svojevremeno Mark Zakerberg.

Bonus video: