Facebook objavio listu tekstova sa najvećim brojem dijeljenja u 2011.

Najčešće podijeljen tekst na Facebooku je objavljen na stranici New York Timesa, a naslovljen je kao "Satelitski snimci Japana, prije i nakon potresa i cunamija"
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2011. 21:03h

Društvena internet mreža Facebook sačinila je spisak tekstova sa različitih internet portala koje su njegovi korisnici najčešće podijelili na svojim profilima tokom 2011. godine.

Korisnici Facebooka najveće interesovanje su ubjedljivo pokazali za tragediju koja je zadesila Japan u martu ove godine, kada je ovu zemlju pogodio zemljotres i cunami.

Prema Facebookovoj evidenciji najčešće su dijeljeni tekstovi objavljeni na internet stranici CNN-a i Yahooa.

Najčešće podijeljen tekst na Facebooku u prošloj godini je objavljen na stranici New York Timesa, a naslovljen je kao "Satelitski snimci Japana, prije i nakon potresa i cunamija". Slijedi tekst "Ono što profesori stvarno žele reći roditeljima" (CNN), zatim "Ne, vaš horoskopski znak se nije promijenio" (CNN), "Roditelji, ne oblačite svoje kćerke poput skitnica" (CNN), dok je na petom mjestu simpatični video sa Yahooa na kojem otac pleše sa kćerkom na njenom vjenčanju.

Među najčešće podijeljenim tekstovima na Facebooku je i tekst sa Yahooa koji govori o psu koji je na sahrani oplakivao pripadnika američke mornarice ubijenog u Afganistanu, a slijedi ga CNN-ov tekst "Poludjećete kada vidite novi Facebook".

U prvih deset je i tekst o psu u Japanu koji nije htio da se pomjeri sa mjesta na kojem je poginuo njegov vlasnik u ruševinama (Yahoo), na devetom mjestu je "Divovski krokodil uhvaćen živ na Filipinima" (Yahoo), a na desetom tekst sa Huffington Posta koji govori o mogućnosti uvođenja 13 horoskopskog znaka.

Bonus video: