Fitbit otkrio svoje nosive gadžete: Novi svijet fitnesa

55 pregleda 1 komentar(a)
Gadžeti (Novina)
Gadžeti (Novina)
Ažurirano: 02.11.2014. 21:13h

Fitbit je nakon duže pauze, problema i prekida prodaje nosivog gadžeta Fitbit Force konačno otkrio novitete.

Kompanija je u ponedjeljak otkrila Charge, Charge HR i Surge, a sve tri narukvice/sata donose mogućnost mjerenja aktivnosti i kvaliteta sna i spajaju se na mobilne uređaje.

Iako su doživjeli debakl s modelom Force zbog neočekivanih alergijskih reakcija korisnika, kompanija se ne predaje. Force je na tržištu preživio svega nekoliko mjeseci uz izvrsnu prodaju dok se nije potpuno povukao zbog opasnosti.

Zanimljivo da je kompanija zadržala čak 70 odsto tržišta gadžeta za mjerenje aktivnosti u SAD-u uprkos problemima, no svima je bilo jasno da u navali drugih nosivih gadžeta moraju prezentirati nešto novo.

Charge je u suštini nova verzija Forcea, uz cijenu od 130 američkih dolara u prodaji će se naći ove godine, dok će Charge HR i Surge stići tek nakon poslovno vrlo bitne praznične, božične sezone.

Charge HR će koštati dvadeset dolara više, ali uz uobičajene funkcije sa modela Charge/Force, ovaj će dodati i senzor kojim će korisnici mjeriti otkucaje srca.

Za razliku od brojnih rješenja na pametnim ručnim satovima, Fitbit navodi da će ovaj senzor raditi konstantno, bilo da korisnik radi za računarom, trči ili pak spava.

Bonus video: