Gojković bi prijetnje da robija kod kuće

Gojković je optužen da je ugrozio bezbjednost novinarke jer je nakon što mu je ona rekla da ne može da ukloni tekst sa portala u kojem se on pominje, ali da on ima pravo da se objavi njegovo reagovanje ili demanti, gurnuo novine sa stola i priprijetio joj rekavši: “Drugačije ću ja sa vama, znam ja kako ću”
578 pregleda 2 komentar(a)
Zdravko Gojković, Foto: Zoran Đurić
Zdravko Gojković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.04.2018. 07:58h

U Osnovnom tužilaštvu u Podgorici juče je održano ročište za sporazumno priznanju krivice koje je tužiteljki Biljani Medenici ponudio Zdravko Gojković. On je optužen da je ugrozio bezbjednost novinarke “Vijesti” Jelene Jovanović.

Tužiteljka Medenica nije juče prihvatila ponudu branioca Gojkovića, advokata Srđe Radovića, da on bude kažnjen na mjesec kućnog zatvora sa nanogicom. Ona je pristala na kaznu od najmanje tri mjeseca zatvora za Gojkovića.

On i njegov branilac Radović, o toj tužiteljkinoj ponudi izjasniće se u utorak. Radović juče nije htio da govori o nagodbi sa tužilaštvom. On je kazao “Vijestima” da na izričit zahtjev svog klijenta, ne može ništa da komentariše.

Gojković je uhapšen krajem marta jer je prijetio novinarki Jovanović na njenom radnom mjestu, u redakciji “Vijesti”.

Sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda Miladin Pejović, pustio je Gojkovića da se brani sa slobode, nakon što je 48 sati proveo o pritvoru.

Gojković je tada sudiji rekao da nije imao namjeru da prijeti Jovanovićevoj, da joj se neće približavati, da je došao u redakciju “Vijesti” zbog objavljenog teksta i da nije imao namjeru nikoga da ugozi.

Medenica je podnijela optužni predlog protiv Gojkovića, a sutkinja Larisa Mijušković Stamatović je zakazala suđenje za početak maja.

Gojković do početka procesa pred sudom ima pravo da zatraži nagodbu s tužilaštvom, što je on i učinio.

Gojković je optužen da je ugrozio bezbjednost novinarke jer je nakon što mu je ona rekla da ne može da ukloni tekst sa portala u kojem se on pominje, ali da on ima pravo da se objavi njegovo reagovanje ili demanti, gurnuo novine sa stola i priprijetio joj rekavši: “Drugačije ću ja sa vama, znam ja kako ću”. On je novinarki tog dana poručio da se pazi.

Gojković je više puta osuđivan.

Lekić: Jedino je zatvor adekvatna kazna

Zastupnik novinarke Jovanović, advokat Damir Lekić, kazao je “Vijestima” da smatra da je jedina adekvatna kazna za Gojkovića zatvor.

“Saglasili smo se sa predlogom tužiteljke Medenice. Smatram da je jedino zatvorska kazna adekvatna krivičnom djelu za koje je Gojković optužen. Osim toga, mora se uzeti u obzir i da je Gojković krivično djelo počinio na radnom mjestu oštećene, ali i da se prijetnje mogu tretirati kao pokušaj uticaja na slobodu izražavanja. Mora se stati na put svima koji na bilo koji način pokušavaju da guše slobodu izražavanja”, kazao je Lekić.

Jovanovićeva je juče tužiteljki predala dokumentaciju sa komentarima prikupljenim sa društvenih mreža u kojima su članovi porodice Gojkovića i njima bliski ljudi iznosili uvrede na račun novinarke i njenih kolega nakon tog incidenta.

Bonus video: