Google smanjuje broj usluga

Reklamna usluga AF (Adsense for Feeds) već nije dostupna. Fotografska usluga CP (Clasic Plus) neće moći da se koristi od 16. oktobra. Biće zatvorena i usluga SG (Spreadsheet Gadgets)
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2012. 23:03h

Preko zvaničnog bloga, internet kompanija je saopštila da će uskoro zatvoriti više slabo korišćenih usluga, koje su svojim radom gušile neke druge, naprednije usluge.

Tako reklamna usluga AF (Adsense for Feeds) već nije dostupna od 2. oktobra. Fotografska usluga CP (Clasic Plus) neće moći da se koristi od 16. oktobra, a biće potpuno zatvorena u novembru. Biće zatvorena i usluga SG (Spreadsheet Gadgets).

Na ovaj način Google želi i da konsoliduje skladištenje materijala na Picasa servisu sa skladištenjem fajlova na Google Drive Cloud aplikaciji.

Ona je, uz registraciju, odnedavno dostupna svim Google korisnicima.

U novom izdanju će se pojaviti usluga Google trends, koja će omogućiti posmatranje sprovođenja internet pretraga vezanih za određene oblasti (regione), periode ili kategorije. Neće, međutim, biti više moguće, između ostalog, porediti veb saobraćaj i posjećenost različitih internet strana.

Bonus video: