Google: Zahtjevi za cenzuru interneta dolaze i zemalja od kojih to ne očekujete

Zahtjevi se najčešće odnose na sadržaje na temu politike: na smetnji su kritike prema političarima na blogovima, u člancima na internetu
2 komentar(a)
demokratija, Foto: Shutterstock.com
demokratija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 19.06.2012. 08:04h

Sve više država zahtijeva uklanjanje određenih sadržaja na internetu i time cenzuriše sadržaj i ugrožava slobodu govora, pokazuje najnoviji izvještaj kompanije Google. Neki od zahtjeva dolaze iz zemalja od kojih se to ne bi očekivalo, prenosi CNN.

Google je objavio izvještaj o zahtjevima država za ukidanje određenih sadržaja sa interneta iz koji je vidljiv zabrinjavajuć podatak prema kojem se sve češće traži cenzura na internetu.

Iz kompanije su poručili da je riječ o ugrožavanju slobode govora, a iz izvještaja se saznaje da sve veći broj zahtjeva dolazi iz zapadnih zemlja koje bi trebalo da budu uporište demokratije. Među tim zemljama su Velika Britanija, SAD, Španija i Njemačka.

Riječ je uglavnom o zahtjevima za uklanjanjem sadržaja na temu politike. Tako su u navedenim državama smetale kritike prema političarima na blogovima, u člancima na internetu i putem videa na YouTube mreži...

Bonus video: