GTA V ipak stiže na jesen

Nova verzija igre je smještena u grad po uzoru na Los Anđeles koji se u igri zove Santos i prati 3 lika
1 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2013. 16:50h

Jedna od najiščekivanijih video igrica godine "Grand Theft Auto V" u prodaji će se pojaviti ipak nekoliko mjeseci kasnije nego što je bilo planirano, u septembru ove godine.

Peti dio ove izuzetno popularne video igre prvobitno je bio planiran za kraj marta i početak aprila, ali su programeri iz kompanije Rockstar bili primorani da objavljivanje odlože za jesen, piše Telegraph.

"Znamo da ćete čekati nekoliko mjeseci duže nego što je bilo planirano i da će za neke od vas to biti veliko razočarenje, ali vjerujte nam, vrijediće svakog minuta koji budemo uložili više u pravljenje nečega što ća vam se sigurno dopasti", piše u poruci javnosti koju je kompanija postavila na svom veb sajtu.

Nova verzija igre je smještena u grad po uzoru na Los Anđeles koji se u igri zove Santos i prati 3 lika

"Grand Theft Auto V je vrlo ambiciozna i kompleksna igra i jednostavno treba više vremena kako bi se usavršuli svi detalji i kako bi zadovoljila vrhunske standarde koje smo sebi postaviil, a znamo da i vi želite samo najbolje", dodaje se u obavještenju.

Nova verzija igre je smještena u grad po uzoru na Los Anđeles koji se u igri zove Santos i prati 3 lika na njihovim avanturama kroz podzemlje. Igra se pravi u studijima u Edinburgu i biće kombinacija zadataka koje treba izvršiti i djelova istraživanja grada, a po prvi put učesnici igre će imati mogućnost da istražuju i okean.

U igri bi po najavama trebalo da budu 3 lika: Majkl bivši pljačkaš, Trevor, čovek sa dugom kriminalnom prošlošću i trgovac Frenklin, a očekuje se da igra bude komplikovanija od prethodnih verzija.

Igra bi takođe trebalo da predstavlja prekretnicu u tome kako igrači kontrolišu likove, jer bi mogli po svom nahođenju u bilo kom trenutku igre da mijenjaju lik koji kontrolišu.

Prethodne verzije igara odigravale su se u Majamiju i "Liberti sitiju" koji je bio napravljen po uzoru na Njujork.

Prošla verzija Igre Grand Theft Auto IV, koja je svoju premijeru imala 2008. godine prodata je samo u prvom danu u 3,6 miliona kopija, a u prvoj sedmici prodaje zaradila je ukupno 500 miliona dolara.

Galerija

Bonus video: