Gvozdenović: Žao mi je što pojedine partije ne učestvuju u Odboru za reformu

Kako se navodi u saopštenju, Gvozdenović je upoznao sagovornike sa cjelokupnim procesom incijative i formiranja odbora, kao i modelom budućeg funkcinisanja odbora
82 pregleda 0 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Kabinet potpredsjednika Skupštine
Branimir Gvozdenović, Foto: Kabinet potpredsjednika Skupštine
Ažurirano: 09.11.2018. 19:44h

Potpredsjednik Skupštine, Branimir Gvozdenović, kazao je da žali što pojedine partije neće učestvovati u radu Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Gvozdenović je to poručio tokom sastanka sa šefom odjeljenja za izbore ODIHR-a, Aleksandrom Šlikom, ekspertom ODIHR-a Raulom Muresanom, kao i sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Mariz Devije i Barbarom Rotovnik, savjetnicom za vladavinu prava i evropske integracije pri delegaciji EU u Crnoj Gori, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Skupštine.

Kako se navodi u saopštenju, Gvozdenović je upoznao sagovornike sa cjelokupnim procesom incijative i formiranja odbora, kao i modelom budućeg funkcinisanja odbora.

"Kad je u pitanju model rada koji će potpredsjednik Gvozdenović u svojstvu predsjedavajućeg odborom predložiti, svaki od članova Odbora će se baviti određenim konkretnim zadatkom u okviru nadležnosti Odbora, kroz rad u pododborima. Formalni pristup u radu, po riječima Potpredsjednika, biće zatupljen u svim aspektima rada odbora", navodi se u saopštenju.

Po riječima Gvozdenovića formiranje odbora koji će za cilj imati nadgradnju izbornog zakonodavstva, jedan od činilaca koji može doprinijeti bržem ulasku Crne Gore u Evropsku uniju.

On je rekao da je podrška međunarodnih organizacija veoma bitna i pozvao predstavnike ODHIR-a da se uključe u rad odbora u najranijoj fazi.

"Predstavnici ODHIR-a su pozdravili i podržali formiranje odbora i izrazili zadovoljstvo zbog poziva za učešće u radu odbora. Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili dosadašnja iskustva po pitanju izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori i regionu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: