Herceg Novi: Nekadašnji željeznički tunel uređen kao pješačka staza - Vijesti.me

Herceg Novi: Nekadašnji željeznički tunel uređen kao pješačka staza

Namjera Opštine je da uređenu i bezbjednu pješačku komunikaciju dobiju svi djelovi grada, poručio je Katić, te dodao da se se već radi na projektima izgradnje trotoara preko Zmijica u Zelenici, od Bijele do Kamenara.

tunel Lalovina
tunel Lalovina (Foto: Opština Herceg Novi)

Stari željeznički tunel Lalovina koji je uređen kao pješačka staza koja povezuje Meljine i Zeleniku sinoć je svečano pušten u promet. Asfaltirana je staza, postavljena javna rasvjeta u tunelu i na prilazima, postavljene klupe, uređen plato u Zelenici, zasađeno novo zelenilo: masline, lipe, oleanderi, eukaliptus, a projekat je finansirala Opština Herceg Novi.

"Imamo novu, reprezentativnu pješačku komunikaciju, koja je na dobrobit mještana Meljina i Zelenika i svih građana Herceg Novog", kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

Namjera Opštine je da uređenu i bezbjednu pješačku komunikaciju dobiju svi djelovi grada, poručio je Katić, te dodao da se se već radi na projektima izgradnje trotoara preko Zmijica u Zelenici, od Bijele do Kamenara.

"Ovaj tunel povezuje dvije mjesne zajednice i produžava Šetalište Pet Danica, od rijeke Sutorine do luke Zelenika. Ovim smo izbjegli mnoge probleme, jer smo nekada koristili tunel na magistrali kao pješački, kazao je predstavnik mjesnih zajednica Meljine i Zelenika Dragan Andrić.

Sjećanje na željeznicu koja je preporodila Boku

Izložbom u tunelu prikazani su detalji vremena kada su hercegnovskim priobaljem saobrčali vozovi, a prisutne je sa istorijskim značajem željeznice i ovog tunela upoznao Josip Veber, autor monografije "Željeznica u Boki Kotorskoj 1901-1968", koji je i ustupio fotografije za postavku.

Pješačko-turističke staze ovoga tipa posljednjih desetak godina postale su veoma značajan trend u Evropi i svijetu. Kako je kazao Veber, anketiranje brojnih turista koji su boravili u Herceg Novom, pokazalo je da gosti iz Norveške, Njemačke i drugih zapadnih zemalja, veliki plus daju ideji buduće staze trasom stare željezniče pruge koja bi se protezala prema granici sa Hrvatskom.

tunel Lalovina
tunel Lalovina

"Za to postoje jako dobri planovi koji će se realizovati kroz IPA fondove, sa opštinama Trebinje, Dubrovnik i Konavle. Ja se nadam da neće proći puno vremena i da ćemo uskoro dobiti i taj dio važne pješačke transverzale, koja će da spaja ne samo krajeve i gradove, već što je najbitnije - spajaće ljude", rekao je Veber.

Podsjetio je da je priča o željeznici u Herceg Novom i Boki Kotorskoj počela 16. jula 1901. godine. Tada je tačno u 11 sati u stanicu u Zelenici prispio prvi voz iz Sarajeva. Tog dana su željeznicu dobili i Trebinje i Dubrovnik.

Od tog datuma Herceg Novi i ovaj dio Boke Kotorske imali su direktnu vezu sa gradovima Evrope jer je savremena kompozicija sa udobnim vagonima putnike prevozila do Sarajeva, Pešte, Beča i drugih centara. Vozovi su kroz Herceg Novi prolazili do 1968. godine, kada je donesena odluka da je pruga nerentabilna i ona je ukinuta.