Herceg Novi: Upao u jamu duboku 50 metara, pa ga spasili vatrogasci i alpinisti

Akcija spasavanja je trajala skoro četiri sata
132 pregleda 3 komentar(a)
Krsto Ćirović, spašavanje, Foto: Služba spašavanja HN
Krsto Ćirović, spašavanje, Foto: Služba spašavanja HN
Ažurirano: 23.08.2018. 19:52h

Krsto Ćirović, mještanin sela Bjelotina u zaleđu Herceg Novog, koji je danas pao u jamu duboku 50 metara kasno poslije podne je spašen i prebačen u Bolnicu Meljine. Povrede koje je zadobio prilikom pada nisu opasne po život.

Ćirović je pao niz kamenu strminu, potom se zaglavio između dva kamena i stabla, na nasipu zemlje, pa se odatle skotrljao i pao u jamu duboku oko 50 metara iz koje nije mogao izaći. Sve vrijeme bio je svjestan i komunicirao je sa sestrom koja je bila na obodu jame.

Načelnik Službe zaštite Zlatko Ćirović kaže da su poziv iz Centra bezbjednosti dobili u 13:15 sati.

“Odmah smo poslali tri vatrogasca, zatim smo uputili još pet pripadnika naše Službe, pozvali smo alpiniste, a stigli su i pripadnici policije i Službe hitne pomoći. Akcija je trajala skoro četiri sata, Ćirović je izvučen i oko 18:20 dovezen u Opštu bolnicu Meljine. Povrijeđen je, ali nije životno ugrožen”, kazao je načelnik Službe zaštite.

Akcija spasavanja trajala je skoro četiri sata.

Dejan Verigo, alpinista i speleološki instruktor, sa kolegama Nikolom Brajević i Dejanom Tušup i osam pripadnika Službe zaštite učestvovao je u akciji spasavanja,

Objašnjava da su iz jame postavili tri linije za izvlačenje.

“Uspjeli smo da izvučemo Ćirovića, čije su majka i sestra bile pored jame sve vrijeme uz ostale koji su učestvovali u akciji”, kazao je Verigo.

Bonus video: