Huawei prestigao Apple u prodaji telefona

Postignuti rezultati kompanije Huawei se posebno pripisuju konstantnim investicijama u istraživanje i razvoj, zajedno sa agresivnim marketingom i proširenjem kanala prodaje
87 pregleda 1 komentar(a)
Huawei, Foto: Reuters
Huawei, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2017. 15:31h

Huawei sada, sedam godina nakon što je ušao u tržišnu trku na polju smartfona, prodaje više telefona širom svijeta nego Apple, pokazalo je najnovije istraživanje Counterpoint Researcha.

Istraživanje je pokazalo da je veliku dominaciju, koju su godinama imali Samsung i Apple na polju prodaje telefona, prekinula kineska kompanija Huawei, koja sada drži poziciju drugog najvećeg proizvođača telefona.

Counterpoint Research ističe da je prema rezultatima iz juna i jula, Huawei minimalno prestigao Apple, prenosi B92.

Sugeriše se da je to trenutna situacija, jer će se stvari najvjerovatnije promijeniti nakon iPhone 8 objave koja se očekuje naredne sedmice.

Huawei će takođe objaviti nekoliko telefona do kraja godine, ali će iščekivanje i ushićenje koje vlada za novim iPhone modelima prevagnuti na stranu kompanije Apple.

Objašnjavajući ključni kompetitivni razvoj, Counterpoint Research istraživači ističu da je to svakako značajno dostignuće za Huawei, koji predstavlja najveći kineski brend sa rastućim globalnim prisustvom.

Postignuti rezultati kompanije Huawei se posebno pripisuju konstantnim investicijama u istraživanje i razvoj, zajedno sa agresivnim marketingom i proširenjem kanala prodaje.

Slabije prisustvo na tržištima Južne Azije, Indije i Sjeverne Amerike limitira potencijale kompanije Huawei, kako bi se kompanija zadržala na drugom mjestu iza Samsunga.

“Huawei je previše zavistan od domaćeg tržišta Kine, gdje uživa vodeću poziciju, kao i od tržišta Evrope, Latinske Amerike i Srednjeg Istoka”, naveo je direktor Counterpoint Researcha, Peter Richardson.

Kada se ta situacija bude promijenila, Huawei može da razmišlja i o jačem i konstantnijem pritisku na dva vodeća proizvođača na smartfon tržištu.

Bonus video: