Huawei sprema još jedan telefon sa neubičajenom kamerom

Osim ovog tizera koji je objavljen od strane portugalskog sektora Huawei-ja, trenutno nema nikakvih informacija koje se odnose na uređaj ili kameru
84 pregleda 1 komentar(a)
Huawei rotirajuća kamera, Foto: Huawei
Huawei rotirajuća kamera, Foto: Huawei
Ažurirano: 03.12.2015. 07:54h

Kompanija Huawei je objavila tizer na kome prikazuje svoj predstojeći uređaj sa kamerom koja će moći da se rotira na prednju i zadnju stranu uređaja.

Ovakav telefon bi omogućio kompaniji da promoviše uređaj koji bi mogao da pravi standardne slike i selfije viskog kvaliteta, piše Benchmark. Ova ideja je već korišćena od strane kompanije Oppo, čiji N1 uređaj nudi rotirajuću kameru od 13 MP, omogućavajući korisniku da pravi selfi fotografije sa kamerom od 13 MP.

Osim ovog tizera koji je objavljen od strane portugalskog sektora Huawei-ja, trenutno nema nikakvih informacija koje se odnose na uređaj ili kameru. Kompanija Huawei je završila izvanredno treće tromjesečje, i prema istraživačkoj kompaniji Gartner, Huawei je imao najveći dobitak u udjelu svjetskog tržišta smartfona u periodu od jula do kraja septembra. Za to tromjesečje, Huawei je postigao 7.7% ukupnog svjetskog udjela u prodaji smartfona, dok je u 2014. godini taj broj iznosio 5.5%.

Huawei je ove godine takođe objavio svoj prvi Android Nexus uređaj, sa svojim Nexus 6P telefonom, a kompanija je takođe nedavno najavila Huawei Mate 8, koji će napajati najnoviji Kirin 950 čipset. Mate 8 je ostvario odličnih 94,250 poena na AnTuTu benchmark testiranju.

Bonus video: