Infofest počinje 28. septembra

Rok za dostavljanje autorskih radova po javnom pozivu organizatora Infofesta je 31. jul
0 komentar(a)
Infofest, Foto: Damira Kalač
Infofest, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 02.07.2014. 13:47h

Festival informatičkih dostignuća, Infofest 2014, održaće se od 28. septembra do 4. oktobra u Miločeru, saopšteno je iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Iz Ministarstva su naveli da će brojni planirani sadržaji učiniti da i ovogodišnji Infofest zadrži epitet najveće i najznačajnije informatičke smotre u regionu.

"Pored ostalog i ovogodišnja Infofest dešavanja proteći će uz, sada već tradicionalnu, konferenciju regulatornih tijela regiona iz oblasti elektronskih komunikacija", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo, kao jedan od organizatora Infofesta planira da, kao i prethodnih godina, iskoristi tu manifestaciju kao centralno mjesto za razmjenu ideja i iskustava domaćih i međunarodnih subjekata, kada je u pitanju razvoj informacionog društva.

Rok za dostavljanje autorskih radova po javnom pozivu organizatora Infofesta je 31. jul.

Infofest programi će se dešavati u izložbenim, prezentacionim i diskusionim formama. Biće organizovano nekoliko panela i stručnih rasprava po aktuelnim pitanjima razvoja informacionog društva, kao i širok spektar drugih sadržaja.

Organizator je u pregovorima oko dovođenja nekoliko renomiranih međunarodnih eksperata koji će na Infofestu održati tematska izlaganja.

"Dugi niz godina broj registrovanih učesnika festivala - predstavnika državne i javne uprave, finansijskih institucija i velikih poslovnih sistema, je veći od hiljadu, što pokazuje u kojoj mjeri je Infofest prepoznat kao tematski skup od velikog značaja kako za Crnu Goru, tako i za cijeli region", navodi se u saopštenju.

Infofest je, odlukom Vlade, proglašen manifestacijom od državnog značaja i važi za najveći regionalni događaj u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Organizatori festivala su Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije i kompanija Biznis Link.

Bonus video: