Islamska zajednica Bar organizovala izlet za djecu sa smetnjama u razvoju

"Pravo zadovoljstvo je bilo biti dio ovog projekta gdje su se humani pojedinci i organizacije sami javljali da finansijski i organizaciono pomognu putovanje djece u Podgoricu"
316 pregleda 2 komentar(a)
Islamska zajednica Bar, Foto: Islamska zajednica Bar
Islamska zajednica Bar, Foto: Islamska zajednica Bar
Ažurirano: 19.05.2018. 08:22h

Islamka zajednica Bar organizovala je posjetu Sportskom konjičkom klubu “Budućnost” za 28 učenka sa posebnim potrebama barskih osnovnih škola ”Jugoslavija” i “Meksiko”. Do ovog lijepog gesta došlo je u saradnji Medžlisa islamske zajednice Bar i organizacije “Spiritualni inicijator”, započetoj nedavnom barskom veoma uspješnom i posjećenom tribinom čiji su učesnici bili Milo Šćekić iz Kolašina i hafiz Sulejman Bugari.

"SKK”Budućnost” pored takmičarskih aktivnosti sprovodi i hiporehabilitacione tretmane za djecu sa smetnjama u razvoju, gdje se konj koristi kao terapeutsko sredstvo, i u svrhu socijalne inkluzije, organizuju inkluzivne radionice u kombinaciji sa terapijskim jahanjem. Rukovodstvo konjičkog kluba je Islamskoj zajednici Bar ponudilo prijateljsku saradnju i svoje kapacitete stavilo na raspolaganju za organizaciju izleta za djecu sa posebnim potrebama iz barskih osnovnih škola. Uz pomoć društveno i humanitarno aktivne Baranke Feride Peročević koja je povezala Islamaku zajednicu i rukovodstvo škola “Jugoslavija” i “Meksiko”, brzo je sklopljen dogovor za realizaciju ovog izleta u Podgoricu", rekao je “Vijestima” Ćazim Alković iz Islamske zajednice bar.

On je dodao da je Islamska zajednica bila spremna da plati sve troškove putovanja, no, saobraćajno preduzeće “Zejdin turs” je iskazalo društvenu odgovornost i obezbijedila besplatan transfer autobusom, pekara “Montenegro” je obezbijedila besplatan doručak za djecu, “a vjernici džamije u Pečuricama ostale troškove hrane i pića za djecu”.

"Pravo zadovoljstvo je bilo biti dio ovog projekta gdje su se humani pojedinci i organizacije sami javljali da finansijski i organizaciono pomognu putovanje djece u Podgoricu. Izuzetno ljubazni i predusretljivi domaćini iz konjičkog kluba za djecu su pripremili poseban program, a sreća i ushićenje djece koje su pokazivala tokom druženja sa plemenitim životinjama, nisu nikoga ostavili ravnodušnim. Po ko zna koji put se pokazalo da za dobro djelo ne treba mnogo, već samo malo dobre volje i razumijevanja, a zajedničkim snagama se može postići puno. Veliko hvala rukovodstvu i aktivistima konjičkog kluba", naveo je Alković.

Konjički klub je od Medžlisa dobio zahvalnicu za uspješnu i prijateljsku saradnju., a Islamska zajednica Bar se zahvalila barskim osnovnim školama “na razumijevanju i prihvatanju poziva za izlet”.

Galerija

Bonus video: