Izabrana Spark.me StartUp desetorka, jedno rješene iz CG

Žiri među njima bira najbolju ideju, čiji autor će dobiti priliku da svoj san ostvari sa investitorima iz Njujorka u maju 2014. godine u Aleji preduzetnika
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.09.2013. 14:27h

Organizatori regionalne internet konferencije Spark.me, kompanija Domen, izabrala je deset startupa koji će učestvovati u izboru najboljeg rješenja.

Među pizabranih 10 su: Jellynote - Francuska, Cruise.me – Velika Britanija, Zzzzapp Wireless ltd – Bugarska, LovelyHeroku - Hrvatska, DataMaid - Srbija, TruckTrack- Srbija, StreamArena - Srbija, Bark – Srbija, Spot - Makedonija te i jedan iz Crne Gore - TourVia.me.

Svi StartUpovi će imati pristup predstavnicima iz pet regionalnih akceleratora/inkubatora, brojnim biznis anđelima i investitorima, kao i mentorima koji su među vodećim svjetskim ekspertima u industriji. Takođe, StartUpovi će imati svoj štand na kojem će predstaviti prisutnima svoj proizvod i podijeliti promo materijale.

Žiri među njima bira najbolju ideju, čiji autor će dobiti priliku da svoj san ostvari sa investitorima iz Njujorka u maju 2014. godine u Aleji preduzetnika u okviru “TechCrunch Disrupt Startup Alley 2014”. Aleja preduzetnika u Njujorku je izložbeni prostor za potencijalno uspješne projekte i kompanije, koju posjećuju vodeći američki i svjetski investitori, kao i opšta javnost i jedna je od najvećih prilika da se na najbolji način predstavi biznis projekat, potencijalnim investitorima i stupi u kontakt sa ljudima koji mogu pretvoriti projekat u ostvarenje sna, odnosno uspješan posao.

Fokus Spark.Me StartUp takmičenja je na inovaciji, raznovrsnosti, snazi ideje, potencijalu StartUp-a, mogućnosti razvoja i strategiji implementacije. Učešće omogućava pristup savjetnicima, mentorima, radionicama, serijskim preduzetnicima, te mreži investitora i eksperata iz industrije.

Kompanija doMEn ima za cilj da, kao dio svog programa društveno-odgovornog poslovanja, podrži internet zajednicu u regionu i podstakne razvoj start-up scene. Misija Spark.me je poboljšanje regionalnog kvaliteta života ljudi, i to podizanjem nivoa svijesti o Internetu i njegovim mogućnostima kroz edukaciju, takmičenja, druženje i dodjelu priznanja najzaslužnijima.

Više o Spark.me konferenciji na: www.spark.me. Konferencija se održava 26. i 27.09. u hotelu „Splendid“ u Bečićima.

Bonus video: